TIP NA VÝLET: Navštivte Růženku, rozhlednu roku 2018. Ústecký kraj se v anketě pyšní hned dvěma tituly
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Výlety

Děčínsko - Rozhlednou roku 2018 se stala netradiční vyhlídka Růženka na Děčínsku. Druhé místo obsadila rozhledna Rubín u Podbořan. Ústecký kraj se tak pyšní dvěma tituly v anketě, kterou pořádá Klub přátel rozhleden.

Třetí místo putovalo do Olomouckého kraje, kde získala nejvíc hlasů rozhledna Kopaninka u obce Repechy na Prostějovsku. Veřejnost mohla poslat hlas jedné z rozhleden, které byly zpřístupněny v loňském roce. Klub přátel rozhleden anketu pořádal již popáté a letos se hlasování zúčastnil rekordní počet hlasujících. Z těch bylo vylosováno deset, kteří od klubu obdrželi hodnotné ceny.

Architektonicky zajímavá Růženka na Pastevním vrchu u Růžové na Děčínsku, které byla veřejnosti zpřístupněna v dubnu 2018. Obec Růžová vyhlásila na podporu výstavby rozhledny Růženka veřejnou sbírku, na jejímž kontě se sešlo zhruba 300 tisíc korun. Stavba rozhledny začala v roce 2017. Celkové náklady na výstavbu dosáhly 2,5 milionu korun. Betonová rozhledna netypického vzhledu je sice jen šest metrů vysoká, ale je z ní rozhled na Pravčickou bránu, Milešovku, Sněžník, Sokolí vrch i na saský Lilienstein.

Vyhlídka Rubín u Podbořan je téměř osm metrů vysoká, je z dubového dřeva – tvoří ji 500 dubových klád a vystavěna byla mezi Dolánkami a Pšovem ve stylu strážní věže a palisády starověkého opevnění. Město Podbořany dalo za rozhlednu s veškerými dalšími náklady přibližně 700 tisíc korun. Na přípravě její stavby pracovalo skoro dvacet let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru