VIDEO: Nový cíl výletů! Nad hladinou Flájí vyrostlo neobvyklé centrum pro turisty
Informační centrum Fláje na hrázi přehrady. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Fláje – Do léta vstoupila část Krušných hor na Teplicku, Mostecku a v sousedním Sasku s novinkou: Na vodním díle Fláje se otevřelo nové centrum pro turisty.

Najdete ho přímo na hrázi nad vodou, vyrostlo na netradičním místě, základech starého stavebního jeřábu, který byl používaný pro stavbu přehrady. Informační centrum se otevřelo na samém začátku prázdnin a hned je v obležení turistů. Nejde totiž jen o jeho budovu, zároveň vzniklo Informační centrum na vodním díle Rauschenbach v sousedním Sasku a turistická stezka s informačními tabulemi.

Pro zaregistrované návštěvníky je připravena i prohlídku vodního díla Fláje, které je v přehradním stavitelství v Česku unikátní svou pilířovou konstrukcí. Při prohlídce se podíváte do jedinečné duté hráze. Otevřeno je každý den kromě pondělí a úterý. V pracovní dny v odpoledních hodinách, od pátku do neděle i dopoledne.

https://www.youtube.com/watch?v=9gt1mK3thgw

Pro plánování svých návštěv sledujte internetové stránky věnované přímo infocentru. Spuštěn tam bude rezervační systém pro návštěvu vnitřku hráze.

Stavbu uskutečnilo Povodí Ohře jak z vlastních prostředků státního podniku, tak i z dotačních prostředků Evropské unie. Celkové náklady na vybudování všech zmíněných částí včetně patřičné prezentační podpory vyšly přibližně na 19,5 milionů korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru