CzechTourism: Autodrom a jeho okolí jsou atraktivní po celý rok. Nejvíce turisty zajímají tato místa
Foto: : Autodrom Most; www.czechtourism.cz
Výlety

Most - Mostecký autodrom nabízí každým rokem celou řadu aktivit pro muže i ženy všech věkových kategorií, nezapomíná ani na děti. Nejnavštěvovanější akcí tuzemskými i mnoha zahraničními turisty je evropský šampionát okruhových tahačů, který se pod tradičním názvem Czech Truck Prix vrátil na sever Čech už posedmadvacáté. Partnerství závodního víkendu přijala i letos Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism, která doporučuje návštěvníkům autodromu i spoustu zajímavých zážitků v jeho blízkém či vzdálenějším okolí.

„Díky úzké spolupráci s agenturou CzechTourism, která je členem Evropské komise cestovního ruchu, dokážeme připravit zážitek pro návštěvníky autodromu nejen na celý den či víkend, ale zabezpečíme také pestrý, zajímavý a zábavný program pro celé rodiny při jejich dlouhodobějším pobytu v našem regionu,“ vysvětila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Mostecko i celý Ústecký kraj je podle ředitele CzechTourism Jana Hergeta oblíbenou turistickou destinací zejména ve svých hornatých částech, jež disponují silným potenciálem pro rozvoj zimních sportů, v letní sezoně pak pro pěší a poznávací turistiku či cykloturistiku. Slibný je také potenciál hornické krajiny Krušnohoří, která byla v letošním roce zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

V hromadných ubytovacích zařízeních Ústeckého kraje strávilo v roce 2018 minimálně jednu noc přes 630 000 turistů, další statisíce turistů zamířily do okolních turistických atraktivit na jednodenní výlety. „Necelých 300 000 turistů například vloni navštívilo Podkrušnohorský zoopark v Chomutově, který je od autodromu vzdálený jen 20 kilometrů. Zoopark se hned po kamenických soutěskách v srdci Národního parku České Švýcarsko a terezínském památníku stal třetí nejnavštěvovanější turistickou atraktivitou kraje,“ vyjmenoval Herget.

Ze sakrálních památek turisty nejvíce zajímá mostecký kostel Nanebevzetí Panny Marie, přesunutý v roce 1975 kvůli těžbě uhlí unikátní metodou po kolejích, či klášter v Oseku. Tisíce návštěvníků zavítaly i do blízkých technických památek, například do areálu Severočeských dolů nebo Nového zdroje Ledvice, který je nejmodernější klasickou elektrárnou ve střední Evropě. „Právě hnědouhelný průmysl, donedávna jedna z hlavních příčin ne vždy oprávněného nálepkování zdejší krajiny jako smogem a prachem zamořeného území, dokázal reagovat na turistický boom řadou lákavých atraktivních zážitkových programů,“ doplnila Svobodová.

Jedním z nich je Uhelné safari, exkurze do povrchových hnědouhelných lomů za plného provozu s prohlídkou rekultivované krajiny. Zájemci se tak mohou zblízka seznámit s technologií těžby hnědého uhlí i s následnou obnovou území po ukončení dobývacích prací. Uhelné safari doposud navštívilo bezmála 26 000 tuzemských i zahraničních turistů. „Stále oblíbenější je také Offroad safari, tedy expedice industriální i nedotčenou krajinou v offroadových vozech se zasvěceným výkladem průvodce,“ doplnila Svobodová.

Už za rok bude veřejnosti přístupné jezero Most, jež vzniklo zatopením bývalého hnědouhelného lomu pod hradem Hněvín. „Rekultivaci hornické krajiny na Mostecku fandíme, může být dalším lákadlem pro domácí turisty, ale i pro ty zahraniční. Více ploch pro rekreaci, ale i aktivní turismus – kola, brusle, treky – to všechno je možnou devízou okolí Mostu,“ doplnil Jan Herget.

Ani autodrom nezůstává pozadu. Kromě adrenalinových zážitků pro fanoušky motoristického sportu organizuje pro řidiče kurzy bezpečné i sportovní jízdy se zaměřením na zkušené či začínající řidiče, seniory nebo dámy za volantem. Vítáni jsou i aktivní sportovci, autodrom pořádá amatérské běžecké závody včetně vytrvalostních. Děti mají k dispozici dopravní hřiště vybavené značkami a semafory, zdarma si mohou zapůjčit kola, koloběžky, odrážedla a také přilby. Řada turistických lákadel však čeká návštěvníky autodromu i v jeho blízkém či vzdálenějším okolí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru