VIDEO: Nutrie na Resslu zcela ztratily strach z lidí, vodních krys tam přibývá
Nutrie na Resslu nemají strach z lidí. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Most - Nutrie v rybníčku na vrchu Ressl v Mostě, který je oblíbenou rekreační lokalitou, se úspěšně množí. A ztratily bázeň z lidí.

Vrch Ressl na okraji Mostu je populárním místem Mostečanů pro sportování, procházky v přírodě, ale i výletům za zvířaty. V rybníčku u horního parkoviště je útočiště vodních ptáků, rozmnožují se tam i nepůvodní nutrie.

Hlodavci s typickými oranžovými zuby ztratily zcela strach z lidí, zvyklé jsou i na krmení z ruky. Lidé nosí potravu i divokým kachnám. Před tím ale varuje město Most. Ne vždy je totiž návštěvníky lokality správně zvoleno složení podávané potravy a tak můžete spíše uškodit, než pomoci. U rybníčku byl proto umístěn panel s doporučením, co kachnám svědčí a co jim nikdy nepodávat, abychom jim neublížili.

https://www.youtube.com/watch?v=UIbNl92EB1I

Nutrie říční, nazývaná také jako vodní krysa, je považována za invazní druh, jejich přirozený výskyt ve volné přírodě je jen v Jižní Americe. Na Mostecku se objevuje také v povodí říčky Srpiny, pozorována je ale také v říčce Bílině.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru