VIDEO: Jedna z nejhezčích vycházek na okraji Mostu vás dovede ke kovové minirozhledně
Malá kovová rozhledna za Mostem. Foto: e-mostecko.cz
Výlety

Most – Kam se jít projít, užít si přírody, a přitom necestovat daleko? S naším tipem můžete zůstat v Mostě a přitom si odpočinout od městského ruchu.

Když pojedete na kole, dostanete se do těchto končin třeba Zahrádkářskou ulicí, to je ta u tenisových kurtů pod Resslem. K rybníčkům a minirozhledně můžete dojet po polních cestách, ale můžete i vyrazit i pěšky. Na konci ulice je totiž parkoviště, odkud se dáte na cestu. Během půlhodinky pohodové chůze procházíte rekultivovanou a již zarůstající krajinou. Travnaté plochy jsou udržované, lidé si sem s oblibou chodí zaběhat nebo venčit psy.

Minirozhledna je na malém travnatém návrší mezi dvěma vodními plochami. Z kopce je hezký výhled na okolní rekultivovanou krajinu, uvidíte ale i probíhající těžbu. Nespatříte odsud mostecké paneláky, jen pár staveb na úbočích Resslu. Bohužel rozhledna sama o sobě je veřejnosti nepřístupná, průlez nahoru je uzamčený. Nevadí to ale tomu, strávit zde pár hezkých chvil bez velkého množství lidí. Obzvláště hezká je zde procházka při zapadajícím Slunci.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=U3gEs2uUwqk 

Kde rozhlednu najdete

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru