Tip nejen na neděli: Vydejte se na hrady a zámky v Českém středohoří!
Hrad Hazmburk. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Ústecký kraj - Máte raději zámky, jejich upravené zahrady, nazdobené interiéry, nebo dáváte přednost syrovosti hradů a jejich částečných zřícenin? Dnešek, ale nejen ten, by mohl být ideální na prohlídky památek Českého středohoří, které už otevřely své prohlídkové okruhy!

Zámek Libochovice

Nabízí základní prohlídkový okruh, kde jednotlivé zámecké komnaty navozují různá historická období. Prohlídka zámku Libochovice vydá na procházku několika staletími. Obvykle prohlídka vychází v každou celou hodinu. Otevřeno 9:00 - 16:00.

Zámek Ploskovice

Má pro turisty prohlídkovou trasu 11 místností ve stylu 2. poloviny 19. století z dob rakouského císaře a posledního českého korunovaného krále Ferdinanda V. Habsburského. Prohlídka trvá cca 50 minut. Je možno navštívit i zámecké grotty - uměle vytvořené vodní jeskyně v suterénu zámku z počátku 18. století. Otevřeno 9:00 - 16:00.

Zámek Velké Březno

Nejmenší a nejmladší mezi středohorskými zámky nabízí prohlídkový okruh: Venkovské sídlo posledních Chotků, při které navštívíte celý zámek včetně dětských pokojů v podkroví. Okruh trvá 60 minut. Zámek nabízí i prohlídku zámeckého parku s průvodcem nebo výstavní sál s expozicí obrazů obrazů malíře Ernsta Gustava Doerella + vyhlídkovou věž. Prohlídky každou celou hodinu. Otevřeno 10:00 - 17:00.

Lobkowiczký zámek a románský hrad Roudnice nad Labem

Prohlídka zámeckého komplexu postaveného na základech románského hradu s ochutnávkou vína! Prohlídky každou hodinu od 10:00 do 16:00.

Hrad Střekov

Kompletně je již otevřen i hrad Střekov - jeho exteriéry, interiéry i strážní věž. Hrad patří mezi nejdochovalejší hradní zříceniny. V Rytířském sále je vystavena zakládací listina, připravena je nová instalace výstavy o proměnách hradu Střekov v průběhu 19. století. Pro návštěvníky na hradě funguje restaurace Wágnerka i restaurace Kovárna.

Hrad Hazmburk

Nabízí jeden základní prohlídkový okruh bez průvodce, při kterém se podíváte do celého areálu hradu včetně Bílé vyhlídkové věže.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru