Z věže kostela v Duchcově se můžete podívat až do konce září
Kostel Církve československé husitské v Duchcově. Foto: Ilona Kaulfuss
Výlety

Duchcov – Není nad pocit, když se můžeme na věci i problémy podívat shora. Pro milovníky zajímavých výhledů a fandy fotografování měst pohledem z výšky je od června znovu zpřístupněná vyhlídková věž kostela Církve československé husitské v Duchcově, u jezera Barbora.

Soví věž, jak se vyhlídka nazývá, je vysoká téměř 42 metrů. K jejímu vrcholu, který slouží už léta k vyhlídkovým účelům, vede 118 schodů. Soví věž je zpřístupněná veřejnosti každý den, kromě pondělí, od 11 do 15 hodin. Kapacita návštěvníků je omezená a do věže má přístup maximálně 20 osob. Děti mohou na vyhlídku jen v doprovodu svých rodičů. Vstupné je pro dospělé 20 a pro děti do 15 let 10 korun. Vstupenky jsou k dispozici přímo v kostele. Věž bude zpřístupněná až do konce září.

Na Soví věži byl kdysi umístěný motiv kohouta. Ten ale podlehl nepříznivým povětrnostním vlivům a na jeho místo byl umístěný kalich s křížem, symbolem církve husitské. Ani ten ale nápor větru od jezera nevydržel a poškozený vichřicí byl nakonec v devadesátých letech sundaný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru