Stokilometrový trek přes stolové hory v Sasku a na Děčínsku má nový úsek. Vyhýbá se turistům
Foto: Lesy ČR
Výlety

Děčínsko - Nový úsek přeshraniční 100kilometrové pěší „Lesní stezky Labské pískovce“, která vede z Německa do České republiky přes stolové hory Českosaským Švýcarskem, vyznačili na Děčínsku lesníci z Lesů České republiky. Začíná u Kristina Hrádku a vyhýbá se turistickým stezkám.

Trek je od roku 2018 společným projektem státních podniků Lesy České republiky a Saské lesy i Správy národního parku České Švýcarsko. Značený je žlutým svislým pruhem a ukazateli. Na české straně je to patnáct kilometrů státními lesy. Tak jako i nová stezka na Děčínsku. „Vedeme ji jen po lesních cestách, žádný asfalt. Celý trek je vlastně výjimečným setkáním s přírodou,“ uvedl Ludvík Řičář, krajský ředitel Lesů ČR.

1606trek2

Foto: Lesy ČR

Nocležníkům se na celé trase nabízí několik jednoduše vybavených chat se společnou místností pro více osob a tři bivakovací plochy s ochrannými přístřešky, kde je možné postavit menší stany. K nocování je třeba mít trekové lístky, ty se vystavují na devíti místech.

Trasa začíná na nádraží Schöna, stoupá na horu Großer Zschirnstein a pokračuje k odbočce k Hraniční boudě. Od ní se jde přes nejvyšší stolovou horu Labských pískovců Děčínský Sněžník až do kempu v Ostrově. Kousek za Ostrovem začíná nejdobrodružnější úsek skalními průrvami a rozsáhlými lesy, kde až k chatě v lese Beutwald nepotkáte člověka. Tam se lesní stezka ponoří do skalního údolí Bielatal, několikrát změní stranu údolí a pokračuje po starých hraničních i lesních stezkách až k chatě Rotsteinhütte a dále do Nikolsdorfu. Odtud vede cesta kolem Loupežné jeskyně v kopci Quirl vzhůru ke Gohrisch a Papststein a přes vrch Kleinhennersdorfer Stein na nádraží v Bad Schandau, kde trek končí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru