OBRAZEM: Začala podzimní Zahrada Čech! Velký veletrh pro všechny zahrádkáře, chalupáře či kutily
Začal 44. ročník veletrhu Zahrada Čech, který je zaměřený na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Litoměřice - V pátek odstartovala na litoměřickém výstavišti Podzimní Zahrada Čech. Čtyřiačtyřicátý ročník veletrhu se uskuteční do 19. září. Areál výstaviště bude pro návštěvníky přístupný denně od 9 do 17 hodin.

Přípravy Zahrady Čech se neobešly bez přísnějších hygienických opatření. Do areálu budou mít zákaz vstupu osoby v karanténě nebo osoby se zdravotními potížemi odpovídajícími virové infekci s příznaky horečky, dušnosti, kašle atd. Návštěvníci budou mít u vstupu do areálu, u vchodů do pavilonů i na toaletách k dispozici dezinfekční gely. V průběhu dne bude probíhat namátkové měření teploty. Při vstupu do vnitřních prostor výstaviště budou návštěvníci povinni si zakrýt ústa například rouškou či šátkem. Návštěvníci budou povinni dodržovat rozestupy v délce dvou metrů od ostatních návštěvníků s výjimkou osob ze společné domácnosti.

Návštěvníkům bude v areálu výstaviště neustále k dispozici zdravotník. „K nám se nemusíte bát, zajistili jsme veškerá potřebná hygienická opatření. Zároveň jsme ale moc rádi, že i za takovýchto podmínek můžeme výstavu uskutečnit. Ztráty letošního roku jsou velmi výrazné, mluvíme o částkách kolem deseti milionů korun, na jejichž náhradě budeme pracovat několik dalších let. Děkujeme proto všem, kteří v této nelehké době pokračují ve spolupráci se Zahradou Čech,“ uvedla v úvodu obchodní, marketingová a provozní ředitelka Michaela Mokrá.

Foto

Návštěvníci rozhodně nebudou ošizeni. Těšit se mohou na zahradnický sortiment, mezi kterým nebudou chybět venkovní i pokojové rostliny, trvalky, stromky, keře, cibuloviny, sadba, osiva, český česnek či sazenice jahod. V nabídce bude také kvalitní kované nářadí či zahradnická technika. Sortiment doplní také vše potřebné okolo domu, chalupy či zahrady.

Motto výstavních expozic se v letošním roce ponese v duchu oslav 20 let Ústeckého kraje. Expozice plné zeleniny, ovoce i květin tak budou doplněny o narozeninové prvky, například o obří narozeninový dort či knihu přání v nadměrné velikosti, na kterou budou moci návštěvníci zapsat své přání oslavenci. Výstavu bude doprovázet bohatý a zajímavý kulturní program. Na podiu vystoupí Standa Hložek, Vláďa Hron, Heidi Janků, Petr Kolář, Naďa Válová, Milan Drobný, DUO JAMAHA, Babouci, Vinšovanka, Petr Lüftner, Eliška Lüftnerová a mnoho dalších.

Návštěvníci si budou moci opět zasoutěžit o hodnotné ceny. Soutěže budou probíhat tradičně na podiu v rámci kulturního programu, ale i ve vybraných pavilonech. Podrobné informace k soutěžím návštěvníci obdrží v infostánku vedle pavilonu A. V průběhu týdne pak budou předána ocenění významných soutěží, které jsou s podzimní Zahradou Čech historicky spjaty (Regionální potravina Ústeckého kraje 2020, Potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče, Nejlepší recept ze Zahrady Čech, Zelí roku 2020, Křišťálové jablko), ale i těch, které patří k novým přírůstkům do rodiny (např. Nejlepší chléb Ústeckého kraje).

Při podzimní výstavě bude opět fungovat kyvadlová autobusová doprava. V letošním roce bude navíc posílena o druhý autobus. Jeden autobus tak bude jezdit na obvyklé trase Výstaviště Zahrada Čech – Autobusové nádraží Litoměřice. Druhý autobus pojede okruh Horní nádraží Litoměřice – Výstaviště Zahrada Čech – Mírové náměstí – Horní nádraží Litoměřice. Kyvadlová doprava bude pro návštěvníky výstavy zdarma.

Do 10. září si mohli zájemci koupit vstupenky za zvýhodněnou cenu v předprodeji. V průběhu výstavy si mohou návštěvníci vstupenky zakoupit za plnou cenu, a to i online, díky čemuž se mohou vyhnout případným frontám u pokladen. „Protože se snažíme pro návštěvníky neustále něco vylepšovat, zavedli jsme na vybraných pokladnách možnost platby kartou. Vybrané pokladny budou viditelně označeny,“ uvedla Michaela Mokrá

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru