VIDEO: Mluvící velryba, Štěkafon, netopýří střelnice. Výstava Trnka na zámku stojí za návštěvu!
Labyrint s mluvící velrybou v jedné ze zámeckých místností. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Litvínov - Kdo by neznal obrázky z knihy Broučci, loutky z Osudů dobrého vojáka Švejka nebo Bajaji. Na zámku v Litvínově se nyní můžete setkat s dílem Jiřího Trnky. Nenajdete tam jen vystavené originály jeho práce. Vtáhnou vás tam do děje prostřednictvím interaktivních expozic. Jde nyní o jednu z nejzdařilejších výstav, které můžete v regionu vidět.

Jiří Trnka proslul jako ilustrátor a filmař. Na zámku najdete více než stovku originálních ilustrací, řada z nich je veřejně vystavena zcela poprvé. Kolekce je doplněna třicítkou loutek z Trnkových animovaných filmů. Vynikají úžasnými detaily. Na výstavě čekejte i řadu překvapení. "Je fascinující vidět na vlastní oči originály ilustrací Jiřího Trnky, který nás provázel celým dětstvím. Doufám, že novou generaci bude také provázet a že tomu pomůže tato výstava," říká Dáša Wohanková z propagace města Litvínova.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=inPH-TYs3XU

Autory výstavy jsou Jan a Matyáš Trnkovi, syn a vnuk Jiřího Trnky. K vidění je zatím do 9. ledna, jedná se ale o jejím prodloužení. Prohlídky výstav i zámku stojícího přímo v centru Litvínova jsou možné od úterý do neděle. Můžete přijít i bez objednání, nebo se na nejlepším čase návštěvy domluvit na telefonním čísle 603 151 600.

Když už budete na zámku v Litvínově, nechejte si i nějaký čas na návštěvu oblíbené výstavy vánočních stromečků. Tak dorazte a užijte si Trnku na zámku. Určitě nebudete odcházet zklamaní.

KUDY NA ZÁMEK

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru