TIP NA VIRTUÁLNÍ VÝLET: Podívejte se na slavné pohádkové postavy na litvínovském zámku
Bludiště v jedné z výstavních místností. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Litvínov – V zámku Valdštejnů v Litvínově se konala v loňském roce výstava díla Jiřího Trnky. Český umělec proslul jako filmař a ilustrátor dětských knih. Město Litvínov výstavu nyní zpřístupňuje každému díky jedinečně provedené virtuální prohlídce.

O jeho umu, talentu a stylové rozmanitosti se mohli návštěvníci přesvědčit prostřednictvím více než 130 originálních ilustrací z dnes již klasických knih, jakými jsou kupříkladu České pohádky, Broučci, Míša Kulička, Fimfárum. Ilustrace byly doplněny loutkami z Trnkových animovaných filmů (Staré pověsti české, Bajaja, Osudy dobrého vojáka Švejka, Sen noci svatojánské...).

Součástí výstavy byla i interaktivní projekce zaměřená na jeho nejznámější knihu Zahrada.

Projděte si výstavu ve virtuální prohlídce, přehrávejte si videa, prohlížejte Trnkovy obrázky i s popisy.

VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKA

  • Máte zájem o podobnou virtuální prohlídku? Napište nám, volejte. Kontakty zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru