Unikátní technická památka Parní vodárna na Střekově otevře své dveře veřejnosti
Parní vodárna Střekov. Foto: Petr Sochůrek
Výlety

Střekov - V rámci putovní výstavy Voda a Civilizace, která je k vidění do 16. 5. 2021 na Lidickém náměstí, proběhne den otevřených dveří v Parní vodárně Střekov.

Vodárna zpřístupní svůj nteriér v sobotu 15. 5. 2021 v čase od 10:00 do 18:00 hodin. Nachází se přibližně 150 metrů od nádražní budovy ve stanici Ústí nad Labem - Střekov.

Tato unikátní technická památka byla postavena v roce 1874 při příležitosti zprovoznění úseku Rakouské severozápadní dráhy z Lysé nad Labem do Ústí nad Labem - Střekov a Děčína. Má veškeré původní technologické vybavení, např. stojatý parní kotel, parní stroj a vlastní vodojemy, které sloužilo pro zásobování parních lokomotiv na Střekově.

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru