VIDEO: Srovnejte dvě velká jezera! Z kterého je hezčí výhled a kde je lepší zázemí?
Které jezero je vám sympatičtější?
Výlety

Ústecký kraj – Jezero Most a jezero Milada. Dvě rozsáhlé vodní rekultivace krajiny po těžbě hnědého uhlí. Dokončeny byly nedlouho po sobě, každé z jezer ale nabízí návštěvníkům něco jiného.

O něco dříve zpřístupněná Milada je spíše přírodnějšího charakteru, jezero Most hlavně v prostoru hlavních pláží nabízí již hodně zkulturněnou rekreační plochu. Každý z přístupů má své zastánce i odpůrce. Obě jezera mají ale hodně přívrženců a při příznivém počasí se stávají oblíbeným cílem výletů pěších i cyklistů.

https://www.youtube.com/watch?v=_01u_HKZvj0

Jezero Milada

Jezero bylo napouštěné v letech 2001 až 2010. Zatopená plocha má 252 hektarů. Délka obvodové komunikace je 8,7 kilometru, kolem jezera je ale dohromady už 30 kilometrů cest. Maximální hloubka je 23 metry. V lokalitě je evidován výskyt 16 druhů vodních měkkýšů, 130 druhů ptáků a 38 druhů savců.

Jezero Most

Jezero bylo napouštěné v letech 2008 až. 2014 s dvouletou přestávkou. Vodní plocha má 309 hektarů, nejhlubší místo je 71 metrů pod hladinou. Délka obvodové komunikace je 8,6 kilometru. V lokalitě je známý výskyt 350 druhů cévnatých rostlin, v jezeře žije 8 druhů ryb. Jde o jednu z našich nejvýznamnějších ploch pro zimoviště vodního ptactva, přilétá sem až 22 druhů ptactva v počtu šesti tisíc jedinců. Nové sčítání ptactva se uskuteční v nejbližších dnech. Byl zde pozorován i orel mořský.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru