OBRAZEM: V kraji máme tuto nádhernou stoletou botanickou zahradu. Vstup je tam zdarma
Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Děčín - Znáte botanickou zahradu v Teplicích? A víte, že není v našem Ústeckém kraji jediná? Ukážeme vám Botanickou zahradu - Libverdu. Botanická zahrada je nedílnou součástí areálu Střední školy zahradnické a zemědělské v Děčíně.

Botanická zahrada je tu jak pro žáky školy, tak pro širokou veřejnost. Otevřena je v pracovní dny od 8 do 14 hodin. Roste zde mnoho druhů vzrostlých jehličnanů i listnáčů, keřů ve všech barevných odstínech, pěnišníků i azalek. Trávníky lemuje sortiment trav a netradiční skalka, která je rozdělena několika druhy kamenů, které se nachází v našem kraji. Kromě základních rostlinných druhů můžete v zahradě vidět také sbírku sukulentů a balkonových rostlin.

K odpočinku můžete využít posezení pod pergolou hustě porostlou různými druhy popínavých rostlin. K nejzajímavějším místům patří sbírkový skleník. Rostliny zde rostou ve volné půdě a vy je tak můžete vidět v přirozené velikosti.

První zmínky o vzniku botanické zahrady jsou z 20. let minulého století. Sortimenty rostlin pro výuku se na pozemcích zdejší školy vysazují již od jejího založení. Zpočátku se pěstovaly rostliny čistě užitkové, pro výuku zahradnictví se sortimenty rozrůstaly i o rostliny okrasné.

Dnešní podobu má botanická zahrada od roku 1957, kdy se začalo s kosterní výsadbou dřevin. Kromě zahrady je v areálu školy park, který je po celý rok volně přístupný.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru