OBRAZEM: V Hrobčicích vznikl pohádkový les. Přispěl do něj postavami i podnikatel z Mostecka
Pohádkový les v Hrobčicích. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Hrobčice - V Hrobčicích na Bílinsku v úterý odpoledne otevřeli novou naučnou stezku skřítka Hrobčíka s mýtinkou fantazie. Prohlídka s oživlými pohádkovými postavami začala v areálu mateřské školy a její nádherné zahrady.

Stezka navazuje na zahradu školky - stačí projít brankou - a tvoří okruh jihovýchodní částí Hrobčic zvané Rafanda. Vede kolem kostela Sv. Havla pod vrchem Horka směrem k Mrzlicím a vrací se zpět ke školce. 

Uprostřed cesty plné úžasných výhledů do krajiny, kterými je Hrobčicko vyhlášené, vás potom překvapí Mýtinka fantazie. A nese rukopis i podnikatele a uměleckého štukatéra z Mostecka Karla Kaliby. Ten věnoval ze své dílny značnou část pohádkových postav, které vytvořil.

"Stezka vznikala téměř pět let, z nepřístupného zarostlého prostoru se za pomoci obecních zaměstnanců VPP, místních nadšenců a podnikatelů stala krásná naučná trasa pro rodiny s dětmi," říká starostka obce Jana Syslová.

"Děkuji tímto Víťovi Laněmu, který dal trase její tvar. Děkujeme štěrkovně Měrunice, která nám zasponzorovala štěrk. Děkujeme firmě Kone, která poskytla dřevo pro výrobu všeho, co je ze dřeva. Děkujeme Kájovi Kalibovi za jeho betonové výtvory a nápady. Děkujeme místním, kteří nám pomohli a ještě pomohou s tvorbou naučných cedulí pro děti. Děkujeme panu Vackovi za nekonečné množství mulčovací kůry a v neposlední řadě děkuji našim zaměstnancům pod vedením Lili Oreničové, kteří to všechno odpracovali a vlastnoručně vyrobili vše ze dřeva, co na trase najdete," vzkázala Jana Syslová všem, kteří se na vzniku pohádkového lesa podíleli.

Pokud by někoho napadlo, že si některou z pohádkových postav odnese, měl by si to pečlivě rozmyslet. "Pro některé nenechavce předem sděluji, že některé prostory trasy jsou monitorovány," dodala starostka.

Stezka bude postupně doplňována o nové a nové atrakce. V nejbližších dnech se můžeme těšit na lanovku a další naučné cedule pro děti. A které pohádkové postavy na mýtince najdete? Podívejte se do naší fotogalerie.

Foto

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru