Národní technické muzeum prodloužilo pro velký zájem návštěvnickou sezónu v Železničním depozitáři v Chomutově
Ilustrační foto
Výlety

Chomutov - Na 100 kolejových vozidel ze sbírky NTM si od června letošního roku přišlo prohlédnout přes 8 000 návštěvníků. Muzeum se pro velký zájem rozhodlo prodloužit otevírací dobu depozitáře až do neděle 29. října.

V sobotu 26. srpna se uskuteční jízdy dvou nostalgických vlaků s lokomotivami 475.111 a 475.179 v rámci akce Z muzea do muzea z Lužné u Rakovníka do Chomutova, kde se před depozitářem setkají s třetí „Šlechtičnou“, lokomotivou 475.1142. Poslední srpnovou neděli, 27. srpna, se bude konat poslední z letošních pravidelných jízd historického motorového vozu řady M 262.0 z muzea ČD v Lužné u Rakovníka do Železničního depozitáře NTM v Chomutově.

Železniční sbírka Národního technického muzea je největší státní sbírkou historických kolejových vozidel na území České republiky. Dokumentuje technický vývoj železničních vozidel od druhé poloviny 19. století do současnosti. V chomutovském depozitáři, kde je shromážděna většina sbírky, mohou návštěvníci vidět více než 100 kolejových vozidel: parní lokomotivy, lokomotivy elektrické a dieselové, osobní i motorové vozy, salonní vozy, historické drezíny atd.

Podrobnosti o umístění a otevírací době depozitáře naleznete na www.ntm.cz
Informace o jízdách historických vlaků na http://old.cd.cz/zazitky

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru