Kam na výlet ještě před svátky? Podívejte se na netradiční betlém nebo na zámek
Podřípský betlém. Foto: Ústecký kraj
Výlety

Ústecký kraj - Adventní čas se nám blíží a my pro vás máme pár tipů, jak si zpříjemnit čekání na Ježíška. Ať už adventním koncertem v Litoměřicích či v Terezíně, adventním setkáním na Zámku Nový Hrad v Jimlíně nebo prohlídkou unikátního betlému.

Historická Jízdárna v Terezíně bude 2. prosince od 17 hodin hostit Adventní koncert J. J. Ryba - Česká mše vánoční "Hej, Mistře!!, kde se vám představí přední hudebníci z Ústí n. Labem, Teplic, Litoměřic a pěvecké sbory z Ústecka. Vstupné je dobrovolné.

Zámek Nový Hrad

V sobotu 2. prosince můžete od 10 do 17 hodin zavítat také na tradiční Adventní setkání na zámku Nový Hrad v Jimlíně. Nebude chybět adventní trh, andělé na chůdách, loutkové divadlo, ohnivá show, živý betlém, středověká hudba, rozsvícení stromečku a také prohlídky vánočně vyzdobeným zámkem zdarma. Více na www.zameknovyhrad.cz.

Katedrála Sv. Štěpána v Litoměřicích

V rámci koncertu Katedrála plná hudby se můžete první adventní neděli 3. prosince od 17 hodin těšit na netradiční hudební zážitek, při kterém trubači z Pražského hradu, pěvecké sbory i hudba obou varhan naplní ze všech kůrů a galerií celou katedrálu Sv. Štěpána v Litoměřicích hudbou. Akce se koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a biskupa litoměřického Mons. Jana Baxanta. Vstup je volný. Více informací www.trautzl.eu.

Podřípský betlém

První adventní neděli se také představí Podřípský betlém svou novou pohyblivou část (o rozloze 2x1x1,5m). V prodejní dílně lidových tradic můžete spatřit netradiční scénu Podřípského betlému, která jistě pobaví malé i velké návštěvníky. Betlém můžete navštěvovat po celý rok v prodejní dílně lidových tradic v Bechlíně č. p. 18 od 11 do 19 hodin. Více na www.prodejnidilnalidovetradice.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru