Druhé nejhezčí nádraží v Česku je v Ústeckém kraji. Poznáte ho?
Třebívlice. Foto: www.nejnadrazi.cz
Výlety

Litoměřicko - Každoročně se utkávají železniční stanice a zastávky o titul nejhezčího nádraží na české železnici. V letošním ročníku soutěže zvolila veřejnost druhou nejhezčí stanicí tu v obci Třebívlice na Litoměřicku, která leží na Švestkové dráze a patřící společnosti AŽD Praha.

Poté, co AŽD Praha trať i s nádražími od státu získala do svého vlastnictví a péče, objednal zde Ústecký kraj provoz vlaků jakožto na jedné ze svých turistických železničních linek mezi městy Lovosice a Most a tak se letošní letní sezonu mohli cestující po malebné trati svézt právě motoráčkem tohoto železničního dopravce.

Ve středu 6. prosince v Tetčicích u Brna na setkání přátel železniční dopravy generální ředitel společnosti AŽD Praha Zdeněk Chrdle zdůraznil, že nebýt zájmu Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem a jeho náměstkem Jaroslavem Komínkem, určitě by se nemohli s takovou silou ujmout modernizace tratě včetně oprav nádražních budov, a tuto prestižní cenu by nezískali.

0812trebivlice

Poděkování směřovalo k přítomným zástupcům kraje z odboru dopravy a silničního hospodářství za spolupráci na přípravách a rozvoji provozu Švestkové dráhy a předal jim dort v podobě železniční stanice Třebívlice, podobný tomu, jaký AŽD Praha a Třebívlice získali před časem na oficiálním zakončení veřejné soutěže o nejhezčí nádraží.

Další provoz Švestkové dráhy bude opět spolu s ostatními turistickými tratěmi v Ústeckém kraji zahájen 30. března 2018. s mírně rozšířeným jízdním řádem na tři páry vlaků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru