OBRAZEM: Takto zamrzá nejvyšší přírodní vodopád v Krušných horách. Byli jste tu někdy?
Foto: Ivana Jánošíková
Výlety

Chomutovsko – Největší a nejvyšší přírodní vodopád Krušných hor najdete u obce Kýšovice na bezejmenném přítoku do Prunéřovského potoka. Jmenuje se podle blízké obce – Kýšovický vodopád.

Na třech stupních voda překonává tři stupně a padá dohromady z výšky asi pětadvaceti metrů. V mrazech tvoří fotogenické ledové útvary. Vodopád je špatně dostupný. Nachází se přibližně v polovině cesty mezi turistickými rozcestníky Pod Celnou a Úbočí. Nejpohodlněji se k němu dostanete po modré turistické trase kolem Hasištejna, která vede přes chatovou osadu proti proudu Prunéřovského potoka. Je možné využít i žlutou trasu z Výsluní. Některé prameny uvádějí i rychlou, ale náročnou trasu přímo z Kýšovic.

Foto

Vyšší vodopád se nachází v Českém Jiřetíně, ten má ale umělý původ. Na jeho video se můžete podívat zde.

Dalšími vyhledávanými kaskádami v Krušných horách jsou Helenčiny vodopády. Více o nich v tomto článku.

Poloha

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru