Oblíbené motoráčky i lodní doprava se rozjedou už na Velký pátek
Foto: archiv / Ústecký kraj
Výlety

Ústecký kraj - Turistická sezona klepe na dveře. Zároveň s ní se chystá spuštění pravidelné lodní dopravy mezi Litoměřicemi a Ústím nad Labem. Na svou první jízdu po Švestkové dráze vyrazí i oblíbený motoráček. Provoz zahájí také víkendový cyklobus.

„Plout lodí budete moci prvně na Velký pátek, tedy 30. března, kdy se po zimní přestávce opět rozjede lodní doprava v úseku Ústí nad Labem - Litoměřice (linka 901), i v úseku Ústí nad Labem - Hřensko (linka 902),“ informoval Luděk Jirman, ředitel Destinační agentury České středohoří, jež má lodní dopravu v gesci. Vodní cestou lze zdolat vzdálenost mezi Ústím nad Labem a Litoměřicemi za zhruba tři hodiny, a to od 30. dubna do 11. listopadu vždy v sobotu a neděli nebo o státních svátcích.

Od 8. června přibudou páteční plavby a během letních prázdnin (od 4. července do konce srpna) i středy a čtvrtky. Loď odjíždí vždy v 9:20 z Ústí nad Labem – centrum a zpět z Litoměřic pak ve 14:30. K dispozici jsou čtyři lodě s obvyklou kapacitou až 300 cestujících, které operativně zajistí provoz na všech lodních linkách Ústeckého kraje.

„Novinkou letošního roku je řada mimořádných plaveb, jakož i plavby odpolední a večerní,“ upozornil Luděk Jirman. Mimořádně odrazí loď z Litoměřic do Roudnice nad Labem 9. června na oblíbený Roudnický košt, 23. června do Štětí na festival FEDO i na akci Historici v Roudnici (1. září) a na Roudnické vinobraní (9. září). Během léta loď popluje i za hranice Ústeckého kraje, například do Mělníka nebo do Brandýsa nad Labem. Plavby jsou určené milovníkům řeky. Vhodné je tyto plavby rozdělit a část cesty podniknout na kole po Labské stezce.

Na výlet vlakem

Na Velký pátek se prvně rozjedou i oblíbené motoráčky. Středohorský motoráček T4 (Švestková dráha) pojede třikrát denně mezi Lovosicemi a Mostem o víkendech a svátcích, Podřipský motoráček T5 na trase Libochovice – Mšené lázně – Roudnice nad Labem pak ve stejné dny dvakrát denně a Zubrnická muzeální železnice T3 až čtyřikrát denně. Provoz vlaky ukončí 28.října.

„Od 2.června zpestří spektrum turistické výletní dopravy cyklobus, kterým se ale mohou svézt i pěší turisté,“ upozornil Luděk Jirman. Cyklobus bude vyjíždět z Roudnice nad Labem a Litoměřic, se zastávkami Bílý Újezd, Kletečná a Lovečkovice, Mukařov. Pojede o víkendech vždy třikrát denně.

Podrobné informace k dopravě najdete na stránkách Destinační agentury České středohoří www.ceskestredohori.info.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru