VIDEO: Pára a kouř nad naší krajinou. Začala sezóna na turistických linkách
Všudybylka na přejezdu poblíž Bečova. V pozadí město Most.
Výlety

Ústecký kraj – Na Velký pátek začal pravidelný víkendově sváteční provoz na všech turistických linkách Dopravy Ústeckého kraje (DÚK). Na Švestkovou dráhu při této příležitosti vyjel i historický vlak tažený parní lokomotivou.

Na železnici mezi Mostem a Lovosicemi se vydal v pátek mimořádný parní vlak tažený lokomotivou přezdívanou Všudybylka. Zapřaženy byly bufetový a čtyři historické vozy. Na vybraných nádražích si mohli lidé soupravu prohlédnout, zastavila tam o něco déle.

„Železniční trasy turistických linek vedou po tratích, které jsou pro víkendové turistické cestování množstvím zajímavých cílů jako předurčené. Na většině nasadí i letos dopravci historické vozy, se kterými se již nikde jinde běžně nesetkáte. Na Labi bude Doprava Ústeckého kraje stejně jako v loni pořádat také mimořádné jízdy osobních lodí např. na litoměřické vinobraní, roudnické vinobraní, štětský jarmark nebo do Saského Švýcarska do Bad Schandau,“ zve na vyjížďku na turistických linkách náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.

https://www.youtube.com/watch?v=NRMpjhw1FQE

Všechny lodě a většina turistických železničních linek (mimo T1 a T3) přepravují jízdní kola. Na všech turistických železničních linkách a lodích DÚK platí běžný tarif DÚK.

Jízdní řády linek DÚK naleznete na webu www.dopravuk.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru