Nová Ves v Horách - Krásné počasí láká k turistice i vyjížďkám do přírody. Pokud se vydáte směrem na Novou Ves v Horách, určitě se zastavte i v místním muzeu, kde spatříte zajímavé exponáty, můžete si zakoupit mapy či průvodce, novou turistickou známku obce nebo turistickou vizitku, pohlednice a zajímavé upomínkové předměty.

V muzeu jsou umístěny dochované exponáty zapůjčené Okresním muzeem v Mostě, mezi nimi také historické dokumenty související s hračkářskou výrobou, která má v obci dlouholetou tradici. Ta sahá až do druhé poloviny 18. století a pro mnohé obyvatele znamenala jistý zdroj příjmu.

Mnoho krásných řemeslnických výrobků, které vznikly v dílnách Krušnohorců, udělaly radost dětem i dospělým v Evropě, později také ve Spojených státech amerických. Tradici dřevovýroby v obci dnes představuje výhradně firma NBW, s.r.o.

Muzeum nabízí i exponáty různých řemesel a také vesnické architektury. Zhlédnout tu můžete i zajímavé výstavy obrazů či fotografií.

V budově muzea také sídlí Informační centrum a lidé zde kromě informací získají i různé brožury, informační materiály o obci a jejím okolí, mohou zde zakoupit pohlednice s místními fotografiemi, mapy a různé upomínkové předměty. Centrum také zajišťuje přístup do sítě internet, pro občany obce zdarma, vstup do muzea mimo provozní dobu a kontaktní místo Okresní hospodářské komory pro podnikatele.

Otevírací doba je v sobotu a neděli od 10 do 16 hodin, ve všední dny od 8 do 15 hodin, kromě přestávky v době od 10.30 do 11.30 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru