Černé jezero na rašeliništi v Krušných horách je vypuštěné, pamětníci to nepamatují
Černé jezero v Krušných horách. Foto: Michal Hrdlička
Výlety

Hora Svatého Šebestiána - Nedaleko obce leží vedle silnice č. 7 Novodomské rašeliniště, které je národní přírodní rezervací, vyhlášenou v roce 1967 a opětovně v roce 2014. Nachází se v Krušných horách mezi Horou Svatého Šebestiána a Kalkem. Nyní je netradičně prázdné jezero, které je součástí lokality.

Součástí rašeliniště je dle místních takzvané rašelinové Černé jezero, které je v současnosti vypuštěné a probíhá oprava hráze. Jak nám bylo řečeno, nikdo ze zdejších pamětníků si nevzpomíná na to, že by jezero bylo někdy v minulosti již vypuštěné. I proto se na jezerní dno vrhlo několik hledačů s detektory.

1605raseliniste2

1605raseliniste3

Foto: Michal Hrdlička

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru