Malá vodní nádrž Bettynka.
Výlety

Most – Voda po těžbě uhlí, to v Mostě není jen Benedikt, Matylda či jezero Most. Je tu i tahle menší vodní nádrž. A dá se k ní udělat pěkný výlet.

Na místě vytěžené uhelné pánve a bývalé kalové laguny, které se říkalo Elisabeth, v Mostě vznikla před pár lety malá vodní nádrž Bettynka.

Území je přírodní lokalitou s výskytem mnoha chráněných druhů rostlin a živočichů. A kde že tenhle areál najdete? Na kraji Mostu u Vtelna. Vydejte se silnicí při příjezdu do Vtelna hned vlevo, směrem k zahrádkám. Před mírnou pravotočivou zatáčkou je vjezd polní cestou do pole. Tudy dojedete asi po sto metrech k hrázi. Auto tu musíte zaparkovat, upozorňují vás na to značky.

Okolí nádrže je v tuto dobu udržované. Tráva na cestě okolo je posekaná, můžete ji obejít kolem dokola. Nezabere to ani čtvrt hodinky, i když se občas zastavíte. Moc lidí tu běžně nepotkáte, na rozdíl od blízkého Benediktu. Cesta okolo Bettynky není zpevněná, je určena pro pěší nebo cyklisty.

Areál byl revitalizován v roce 2014.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=FzraRNoya9s

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru