OBRAZEM: Vydejte se sledovat letadla z tohoto umělého kopečku
Provoz na letišti lze pozorovat z této vyhlídkové plošiny. Foto: Michal Hrdlička
Výlety

Praha - Nedaleko pražského letiště Václava Havla, sjedete-li z dálnice D7 exitem 3 na obec Kneževes, tak vás cesta dovede na vyhlídkový val - kopeček, jak slangově říkají spotteři. Z vyhlídkového valu
můžete sledovat a fotografovat letový provoz na hlavní přistávací a vzletové dráze Runway 06/24.

Na zábradlí valu jsou informační tabule s několika typy letadel, která na pražském letišti můžete vidět. Jedním z největších lákadel letiště Václava Havla je Airbus A380 letecké společnosti Emirates, který jako největší letadlo světa určené pro přepravu osob a druhé největší co do rozměrů a maximální hmotnosti týče, dosedá na letiště kolem 13:00 hodiny a odlétá vždy kolem 16:00 hodiny.

Z kopečku u Kněževsi nabažíte-li se letadel, se můžete přesunout na střešní parkoviště obchodního centra Šestka, ze kterého máte krásný výhled na základnu Letecké služby Policie ČR, kde jistě uvidíte vrtulníky Bell 412 nebo EC 135.

Letecký provoz přímo u terminálů lze sledovat také z vyhlídkové terasy přímo na letišti.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru