VIDEO: Zapomenutá přehrada na Mostecku. Liduprázdné místo může být cílem vašeho výletu
Stará Lužická přehrada. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Most – Nádrž Fláje s unikátní dutou hrází zná nejspíš každý. Mnoho lidí si určitě vzpomene i na Janovskou kamennou přehradu. A víte, odkud pochází náš záběr? Jde rovněž o přehradní nádrž. Najdete ji nad Lužicemi.

Stará Lužická přehrada leží na Lužickém potoce zhruba uprostřed mezi Lužicemi a Dobrčicemi na Mostecku a Žichovem a Mirošovicemi na Teplicku. Není to vhodné místo pro koupání, břehy jsou zanedbané. Určitě si to zde užijí milovníci opuštěných míst, ale nevstupujte nikam, kde by to mohlo být nebezpečné. A nadšení budou také všichni, kteří mají rádi přírodu.

Cestou sem totiž jdete polními cestami mezi lány a loukami, kde sotva potkáte živáčka. Je jen málo míst v našem regionu, kde skutečně nevidíte žádné lidské obydlí, jen v dáli tušíte město Most a kousek odsud se tyčí mobilní vysílač.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=7bGz-95s0Pk

Dostanete se sem jak z Lužic, tak z opačné strany od silnice č. 257, která směřuje z Bíliny na Louny. Jde o ideální výlet pro cyklisty a turisty, po polňačce se ale dostanete blízko k nádrži i autem. Pokud nemáte vytuněného břichoplaza.

Kudy tam

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru