OBRAZEM: Takhle lidé trávili horký den na Máchově jezeře. Pozor na kvalitu vody
Pláž v Doksech. Foto: e-ceskolipsko.cz
Výlety

Doksy – Jedna z nejoblíbenějších rekreačních oblastí hned kousek za hranicemi Ústeckého kraje – Máchovo jezero – byla v úterý v obležení lidí.

Není se co divit. Teplota vody v jezeře, tedy správně rybníce, který je jen o málo menší než jezero Most (to není veřejnosti zatím přístupné), činí velmi příjemných 24 stupňů Celsia. Po obvodu je několik písečných pláží. Ta v Doksech je přístupná za 65 korun pro dospělého a 35 korun za dítě od 4 let. A u pláže najdete bary, občerstvení, restaurace. Kdo chce, může na výlet lodí.

K návštěvnosti Mácháče přispívá i fakt, že ne tak zcela vzdálené Jezero Chmelař v Úštěku je kvůli špatné kvalitě vody uzavřené a koupání je tam zakázáno.

Krajská hygienická stanice Libereckého kraje hlídá kvalitu vody v Máchově jezeře na pěti místech – v Doksech, Klůčku, u pláže Borný, hotelu Port a Starých Splavech. Jakost vody na všech místech je nyní zhoršená, pro citlivé jedince je zde koupání nevhodné. Mohou za to sinice.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru