Tip na výlet: Petrohradské skály, pěkné místo pro turisty i lezce
Petrohradské skály. Foto Libor Želinský
Výlety

Petrohrad – Obrovské žulové balvany se tyčí do výše až osmnáct metrů. Ve vyhřátém letním lese zpívají ptáci, bzučí mouchy, dozrávají sladké ostružiny. Vítejte u Petrohradských skal, oblíbené lokalitě pro výletníky i vyznavače sportovního lezení ve skalnatých terénech.

Petrohradské skály leží u městečka Petrohrad v nejjižnějším cípu Ústeckého kraje. Je tady vlastně rozmezí hned čtyř krajů: Ústeckého, Karlovarského, Plzeňského a Středočeského.

Petrohrad najdete asi patnáct kilometrů jižně od Podbořan. Prochází jím hlavní silnice Praha – Karlovy Vary. Tímto tahem denně projedou tisíce aut, ale možná byste nevěřili, kolik turistických zajímavostí se skrývá v jeho blízkém okolí. Jen v Petrohradu to je například zřícenina hradu, zámek s léčebnou, kde se nedávno natáčel český film Úsměvy smutných mužů, nově vytvořená a vyznačená Cesta českých svatých.

Petrohradské skály jsou jen kousek od všech těchto míst. Vede k nim dokonce značená turistická stezka, je to zelená značka. Zhruba po kilometru při cestě od zámečku se les rozestoupí a jste u skalního města. Balvany mají v komunitě horolezců i své názvy; seshora od nebe je ostatně slyšet tlumený hovor dvou mladých mužů, kteří v jedné ze stěn trénují své umění. Mrkněte se tam někdy na výlet, je to pěkné přírodní místo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru