Most - Springsteenovský vypravěč příběhů Gerald Clark, hvězda z Jihoafrické republiky, zahraje v pondělí 10 prosince od 19 hodin na mosteckém Benediktu. Gerald Clark hraje nadupaný rock a africké blues. Hravost, nakažlivé nadšení, elán. Hlas jako Ray Charles. Budou vám vibrovat kosti a pálit chodidla. Vstupné na místě je za 250 korun

Poprvé byl Gerald Clark v Mostě v březnu 2013. Během dvouhodinového koncertu v knihovně tehdy napadlo asi 10 centimetrů čerstvého sněhu. Kytarista, zpěvák a velká hvězda z JAR vyběhl na chodník před knihovnu, klouzal se, házel koule a padal. Poprvé v životě viděl sníh! „Co se s tou věcí dělá?“ ptal se. „Lyžuje? Hned to chci zkusit! Chci lyže,“ nadchnul se a válel ve sněhu sudy.

A stejně čistý, mazlivý a svěží jako čerstvý sníh byl celý jeho koncert. Žádný kalkul, žádná upocená nacvičená show, ale stodvacet minut radosti. Jeho vlastní, i pár převzatých od Fredieho Kinga nebo Muddy Waterse, jsou pecky pro dobrou náladu a k tanci.

https://www.youtube.com/watch?v=M1UGZ9dxBWE

Takhle by dneska nejspíš hrál Ray Charles, stoprocentní muzikant od pánaboha. Gerald Clark na svého otlučeného Fendera hraje prsty jako folkař, trsátko použije jen na sóla. Doma v Jihoafrické republice získal několik cen za nejlepší živé vystoupení a nekomerční multižánrovou hudbu. Hodně peněz vydělal, když jeho písničku As Crow Flies použila automobilka Volkswagen do reklamní kampaně na model Amarok. Hravost, nadšení a Clarkův elán jsou nakažlivé jako podzimní chřipka. Takový koncert se líbí všem, ať jste fanoušek rocku, blues, jazzu nebo popu.

Další lahůdkou, na kterou si na mosteckém Benediktu smlsnete, bude kapela Blues No More, kterou prošla řada severočeských muzikantů, ale nynější plný elektrický zvuk jistí veteráni Petr Karkoška, Vítek Fichtner, Miluška Žižková a Karel Šipus Šimon. Kapela se vrací k elektrifikovaným bluesovým standardům a v nové sestavě navazuje na dlouholeté působení na mostecké hudební scéně.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru