Čertovská show v Mostě! Kdy a kudy půjde průvod, co vše musíte vědět
Krampus show v Mostě v loňském roce. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Most - Pekelnou show, čertovské řádění plné kouře, dýmu a světel zažije 16. prosince 2018 mostecké náměstí. Čerti se na 1. náměstí sejdou od 17 do 18 hodin. Přijďte se na jejich pekelný průvod podívat. Projdou po trase zakreslené v mapě (uvnitř článku). Prostor u "kluziště pod širým nebem" je plánován jako dětská zóna a dovnitř náměstí se dostanete dvěma průchody; dolní roh - vstup do trhů a pak horní roh, protilehlá strana.

Pekelníci se představí před mosteckým magistrátem, odkud se vydají podél 1. náměstí, Centralu, městského divadla, do dětské zóny u kluziště a zpět k budově úřadu, kde pro ně bude vyhrazen bezpečnostní koridor (v mapce červeně, zákaz vstupu). Show bude také přenášena na velkoplošné obrazovce na budově magistrátu. Po celou dobu trvání akce budou v provozu také stánky s občerstvením i prodej vánočních a upomínkových předmětů na 1. náměstí (průchody na náměstí vyznačeny žlutě).

O zajištění pořádku se bude starat pořadatelská služba, bezpečnostní agentura a strážníci městské policie. Vzhledem k předpokládané vysoké účasti důrazně vyzýváme všechny návštěvníky, aby respektovali pokyny organizátorů. Žádáme také všechny rodiče, aby zvážili možný dopad pekelného vystoupení na psychiku dětí, především mladších. Případně je poučili o tom, že čerti „nejsou opravdoví".

mapa průvodu

Během Čertovské show bude pro dopravu uzavřeno v neděli 16. prosince okolí 1. náměstí. Vjezd do ulice Radniční před budovou magistrátu a ulice Bankovní před Centralem bude po 13 hodině uzavřen. Důvodem je stavba zábran pro Čertovskou show. Rovněž nebude možné využívat parkoviště před obřadní síní, které bude vymezeno pro vystupující, stánkaře, policii, hasiče a organizátory. Žádáme také všechny řidiče, aby v neděli od 8 do 20 hodin neparkovali v celé Radniční ulici včetně 1. a 2. řady před budovou magistrátu a v Bankovní ulici podél Centralu. Ulice Radniční až k hotelu Cascade bude v obou směrech součástí koridoru pro čerty.

Při Čertovské show bude třeba dodržovat zásady bezpečného chování:

  • nepřelézat zábrany, nevstupovat do cesty vystupujícím
  • nevyhledávat vyvýšená či jinak nebezpečná místa za účelem zajištění lepšího výhledu – zejména v případě státem chráněných kulturních památek morového sloupu a kašny
  • zákaz používání zábavní pyrotechniky (rachejtle, dělobuchy)
  • vyhnout se vjezdu kočárků a vstupu se psy
  • zvážit účast malých dětí
  • chovat se šetrně k stávající výzdobě náměstí a městskému mobiliáři (stánky, lavičky, koše)
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru