Další den otevřených dveří na 7. ZŠ v Mostě láká na dílničky, novinkou je svět robotiky
7. ZŠ v Mostě. Foto: Olga Markuzziová
Co se chystá

Most - Další den z projektu Čtvero ročních období, během kterého se mohou budoucí žáci 7. Základní školy v Mostě se svojí budoucí školou podrobněji seznámit, je nechystán na 20. března. Uskuteční se v rámci projektu Čtvero ročních období a 20. března se děti mohou těšit na dílničky.

Mostecká základní škola v ulici Jakuba Arbese připravuje dny otevřených dveří pro předškoláky již pravidelně trochu jinak, zábavněji a komplexněji. Dny jsou v rámci projektu Čtvero ročních období rozděleny celkem do pěti dnů s pěti názvy a jsou pořádány v průběhu školního roku, před nástupem nových prvňáčků. První otevřený den se konal v říjnu loňského roku, další proběhl v prosinci a za pár dní se uskuteční již třetí den otevřených dveří. Díky těmto návštěvám mohou předškoláci poznat školu dost důkladně.

„Tuto akci děláme již několik let a velmi se nám to osvědčilo. Dítě si díky tomu na novou školu zvykne, dobře ji pozná a až k nám v září nastoupí, ocitne se v již ve známém prostředí. Bude se těšit na svoji paní učitelku, kterou během dnů otevřených dveří poznal a bude znát i své nové spolužáky. To je pro dobrý start ve škole hodně důležité. Rodiče mohou už dopředu komunikovat s učitelkou a řešit nějaké případné problémy či postižení dítěte. Děti i rodiče jsou tak na začátku školního roku mnohem klidnější a spokojenější,“ uvedla Libuše Hrdinová, ředitelka 7. ZŠ Most.

Jak Dny otevřených dveří na 7. Základní škole probíhají? Podívejte se na naše video z prvního dne zde:

https://www.youtube.com/watch?v=WUNTlxDlFZI

V průběhu dne otevřených dveří si dítě opět prohlédne školu a vyzkouší si různé školní činnosti, do kterých se zapojí s dalšími dětmi a se svojí budoucí paní učitelkou. Ve středu 20. Března si vyzkouší své dovednosti v připravených dílničkách. Zde si zábavnou formou vyzkouší například angličtinu či matematiku, dále modelování, nebo jak se tvoří keramika, v tělocvičně si zahrají různé sportovní hry a nahlédnou i do oblasti robotiky.

„Ve výuce reagujeme na dynamický rozvoj technologií v oblasti IT. Žáci prvních a druhých tříd se zábavnou formou seznamují se základy programování prostřednictvím robotických hraček Bee-Bot a Ozobot. Žáci třetích, čtvrtých a pátých tříd si také osvojují dovednosti v oblasti programování, a to v oblíbené počítačové hře Minecraft. Na vyšším stupni si žáci v praxi ověřují své znalosti z výpočetní techniky při práci s legem Mindstorms. I nadále plánujeme podporovat technické vzdělávání a rozvíjet výuku v oblasti informačních technologií. Od února 2019 mohou žáci navštěvovat kroužek robotiky, který vedou zkušení lektoři, a od školního roku 2019/2020 bude robotika zařazena mezi povinně volitelné předměty. Proto bude součástí dalšího dne otevřených dveří právě i robotika,“ uvedla Libuše Hrdinová.

Zápisy do prvních tříd proběhnou také v rámci této akce v dubnu. V dalším měsíci, konkrétně 29. května, si pak noví prvňáčci 7. ZŠ užijí Hřišťovku s opékáním.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru