VIDEO: Na mostecký Benedikt přijede skvělý kytarista a zpěvák Will Johns
Will Johns
Co se chystá

Most - Již za několik dnů můžete v salonku restaurace Benedikt zažít další z úžasných koncertů. Do Mostu totiž míří skvělý britský zpěvák a kytarista Will Johns, synovec Erica Claptona a George Harrisona, ale především výborný bluesový kytarista a zpěvák.

Hudebník, skladatel a zpěvák Will Johns je označován za novou velkou naději britského blues. Jeho hra na kytaru je moderní, ale zároveň respektuje i bohatou historii blues. Kvalitu zaštiťují i blízké rodinné vazby na Erica Claptona, George Harrisona a Micka Fleedwooda. Kromě toho je také velmi respektovaný skladatel. Tři roky po sobě byly jeho autorské písně nominovány na British Blues Awards. Doposud vydal tři studiová alba a právě to nejaktuálnější Something Old, Something New, které vyšlo na jaře tohoto roku, přiváží představit na svém českém turné. Vystupoval s mnoha slavnými umělci jako Joe Strummer, Ronnie Wood, Jack Bruce či Bill Wyman. Je uznáván jako jeden z nejosobitějších a nejvíce zapálených hudebníků současné britské bluesové scény. Jeho kytarová technika je nejen moderní, využívající nové techniky bluesového hraní, ale čerpá též z bohaté studnice britského i světového blues. Will je nejen úchvatný a ďábelsky charismatický na živých vystoupeních, je také uznáván jako skladatel a třikrát po sobě byl nominován v kategorii „Nejlepší vlastní bluesová skladba“ v britských bluesových cenách.

Svůj asi nejkurióznější koncert odehrál Will Johns v r. 2016 v ruském kriminálu pro 200 žen doživotně odsouzených za vraždy. Jeho muzika vychází z londýnského bigbítu 60. až 70. let a je uznávaným britským kytaristou. V r. 2012 byl nominován na BMA (British Music Awards), dnes je po celém světě velkou atrakcí koncertů a festivalů. Vloni na jaře mělo obrovský úspěch turné po divadelních sálech, na kterém s Malcolmem (syn Jacka Bruce), Chrisem (syn Jimmyho Page) nebo Kofim (syn Gingera Bakera) oživili hudbu svých otců v triu The Fresh Cream.

„První akord mě naučil strejda Eric", vzpomíná Will Johns. Narodil se v r. 1973 v Londýně, a když se začal učit na kytaru, dohlíželi na něj "strejdové" z rockové aristokracie - George Harrison a Eric Clapton. Jeho táta Andy Johns (1950-2013) byl producentem a zvukařem všech LP desek Led Zeppelin, stěžejních Rolling Stones (Sticky Fingers, Exile on Main Street), Ten Years After (Ssssh), Jethro Tull (Stand Up), Jack Bruce (Song For a Tailor), taky Humble Pie, Blind Faith, Free, Joe Satriani, Rod Stewart a desítek dalších. Jeho matka byla modelka Paula Boyd (1951-2008), která měla muzikanty taky hodně ráda ☺, stejně jako její sestra Pattie, která byla pár let manželkou George Harrisona a poté Erica Claptona. Maminka Paula nějaký čas žila s Claptonovým klávesistou Bobby Whitlockem, než ho pohltily drogy, Ron Woodem, Mickem Fleetwoodem, asi chvilku taky s Claptonem a tak dál.

Will Johns přijíždí do Mostu potřetí a jako přídavek nejspíš zase dá londýnskou rockovou hymnu Jumpin´Jack Flash od Stounů. Nenechte si to ujít a přijďte v úterý 21. Května od 19 hodin na Benďák (Hotel Benedikt, Rekreační 1048, Most http://benediktmost.cz). Vstupné je 250 korun. Willa Johnse doprovodí Tomáš Liška - basa a Tomáš Hobzek – bubny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru