Chystá se Krušnohorský Regiofest, den regionálních produktů nejen z našeho kraje
Ilustrační foto
Co se chystá

Chomutov - MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z. s., ve spolupráci se Statutárním městem Chomutov, pořádá letos již třetí KRUŠNOHORSKÝ REGIOFEST aneb Den regionálních produktů (nejen) Ústeckého kraje.

Ve čtvrtek 30. května, od 10 do 19 hodin, na náměstí 1. Máje v Chomutově, představí regionální producenti svoje produkty, výrobky, zážitky a ukázky řemesel převážně z Ústeckého kraje, ale i z dalších regionů. Pro veřejnost bude uspořádána ochutnávka regionálních produktů, které získaly ocenění „Potravina Kraje Přemysla Oráče“ nebo „Regionální potravina Ústeckého kraje“.

Prezentace regionálních produktů formou prodejních trhů je osvědčeným nástrojem, jak podporovat drobnou regionální ekonomiku. Návštěvníci budou mít možnost zakoupit si jedinečné regionální produkty a výrobky jako např. domácí med, medovinu, mošty, sirupy bez konzervačních látek, džemy, ručně zdobené perníky, různé cukrovinky, víno, domácí langoše, tradiční trdelníky, koření, bylinky, lázeňské oplatky, mýdla, šperky z různých materiálu, sukulenty, háčkované hračky, keramiku, vypalované výrobky ze dřeva (cedulky, vařečky, klíčenky a jiná dekorace), šité tašky a batohy, výrobky z vlny a další.

Akce je spojena i s oslavou Dne dětí v podobě zábavného programu, kde jsou připraveny soutěže a dílničky (nejen pro děti), kde si zájemci budou moci vyzkoušet řemesla (např. výroba barevné koupelové sole, malování na látku – nahřívací pohankové polštářky, výroba (zdobení) svícínků, malování henou, třpytivé tetování pro děti, keramika, drátování drobné keramiky, vypalování do dřeva, proces zpracování ovčí vlny, práce bednářů). O zábavu se také postarají v odpoledním čase hasiči s pěnou a nebudou chybět ani šlapací traktůrky. Ty budou pro děti ve stánku se zemědělskou technikou.

Během celého dne bude probíhat doprovodný program. Vystoupí regionální skupiny Album, Makovec, Zfleku, písničkář Jindra Kejak, dětský pěvecký sbor ZŠ a MŠ Březno, jazzový orchestr Tequila Band ZUŠ TGM Chomutov, a folklorní soubor Krušnohor. Celým dnem bude provázet Marek Leština.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka a primátora statutárního města Chomutova JUDr. Marka Hrabáče.

Případné další informace podá Ing. Hana Dufková, ředitelka MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z. s., Tel. 737 177 432, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru