Více než 70 vystavovatelů a nabitý program na celý den. To je letošní Superfestival zdraví
Loňský Superfestival zdraví u mosteckého muzea. Foto: archiv
Co se chystá

Most - Přípravy na třetí ročník této nadmíru zdařilé akce, která vypukne tuto sobotu, už jsou v plném proudu. Akce letos nabídne spoustu novinek a vylepšení. ''Letos přivítáme spoustu nových vystavovatelů z celé republiky, nebudou chybět velké značky jako bio*nebio, Damodara, Biopekárna Zemanka nebo dovozce japonských specialit Sunfood.'' představuje ředitelka festivalu Alena Saladiaková.

Program nabídne také velká jména, jakými jsou třeba nejznámější výživová poradkyně. Margit Slimáková nebo doktor David Frej, který se věnuje prevenci nebezpečného zánětu v těle. "Program nabídne přednášky od předních kapacit z oblasti zdravé výživy, celostní medicíny i workshop zaměřený na prevenci srdečních onemocnění.“ dodává Saladiaková. Nebude chybět program pro děti, ochutnávky zajímavých specialit ani jóga. Anahata jóga Most nabídne po celý den 45 minutové ukázkové lekce různých druhů jógy pro začátečníky i pokročilé s veškerými pomůckami i profesionálními lektory a to vše zdarma v ceně vstupenky, která stojí v předprodeji symbolických 50 Kč.

Vstupenky na Superfestival zdraví 2019 pořídíte buď v kamenné prodejně Superpotravina v Mostě v Růžové ulici nebo on-line. Kamenná prodejna je otevřená každý všední den od 8 do 17 hodin a to včetně pátku 24.5.2019 před akcí. Na místě pořídíte vstupenky za 70 Kč, děti do 12 let mají vstup zdarma.

Brány Oblastního muzea a galerie v Mostě, kde se akce koná, se otevřou před 10 hodinou a program potrvá až do pozdního odpoledne. Připravena je taky spousta teplého občerstvení, třeba vegan burgery a hot dogy, havajské poké nebo pochoutky z Biorestaurace Zahrada. Nouze nebude ani o dezerty, jako sladkou tečku můžete zvolit tapiokový pudink nebo dorty a koláče bez lepku a laktózy.

Kompletní program Superfestivalu zdraví 2019:

Přednášky (velký sál v zadním traktu budovy - vstup do sálu přes food court)

11:00 Loono - Workshop Žiješ srdcem (90 min)

12:45 Pharma Nord - Anti-aging a koenzym Q10 (25 min)

13:15 PharmDr. Margit Slimáková - Zdravá výživa pro každého (60 min)

  • Proč je třeba zdravě jíst a jak to v pohodě zvládat i bez počítání kalorií anebo jakýchkoliv jiných nepřirozených restrikcí? Jaké jsou nejběžnější výživové omyly a nejlepší výživová doporučení?

14:15 Mgr. Simona Frydrychová - Celostní psychosomatika Dr. Ruedigera Dahlke (45 min)

  • Nemoc jako cesta - Principy zdraví a ne-moci z pohledu celostní psychosomatiky

15:00 MUDr. David Frej - Život bez zánětu (90 min)

  • Strava, režim a byliny proti zánětu a civilizačním nemocem

16:30 DuoLife - Přírodní potravinové doplňky bez konzervantů a GMO (45 min)

ZDARMA ukázkové lekce Anahata jóga (45 min) v 1. patře budovy - sledujte směrovky

  • 10:30 - 11:15 jóga se Zdeňkou Struhovskou
  • 11:30 - 12:15 power jóga s Marianou
  • 12:30 - 13:15 kraniosakrální jóga se Zdeňkou
  • 13:30 - 14:15 power jóga s Marianou
  • 14:30 - 15:15 jóga se Zdeňkou
  • 15:30 - 16:15 jin jóga se Zdeňkou

Jógamatky a ostatní pomůcky budou k dispozici. S sebou jen pohodlné oblečení. Cvičíme naboso. Na lekci je třeba přijít včas, pozdní příchody jsou rušivé. Možnost pohodlného převlečení do sportovního oblečení na nedalekých toaletách. Lekce určeny pro muže i ženy bez rozdílu věku.

Další program po celý den:

  • Dětský program (dílničky, malování na obličej, Balónková Evička a další)
  • Překážková dráha Cyklo Point Most
  • Ukázky tréninku Spartan Race
  • Umísťovací výstava koček Spolku Jasmína
  • SZŠ Most – alternativní i klasické masáže, měření krevního tlaku, měření množství tuku v těle, trénink paměti a kognitivních funkcí
  • Občerstvení – polévky, kari, sushi, vietnamské občerstvení, sýry, vegan burgery, vegan hot dogy, tortilly, RAW dezerty, vegan donuty a spousta dalšího. Pikniková odpočinková zóna pro váš relax v zahradě, food court s posezením a po celém venkovním areálu muzea bistro stolky pro vaše pohodlné občerstvení u výběrové kávy nebo čaje.
  • Moderuje Marek Fottr (Hitrádio FM)
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru