OBRAZEM: Neobvykle umístěné infocentrum na Flájích se otevře ještě tento měsíc
Infocentrum stojí na základech stavebního jeřábu. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Fláje – Budova budoucího informačního centra na hrázi flájské přehrady je hotová. Povodí Ohře už oznámilo, kdy začne infocentrum fungovat pro turisty.

Dům s velmi moderním až futuristickým vzhledem, u kterého stavbaři použili místní dřevo, vyrostl na fragmentu základu jeřábu. Ten kdysi sloužil při stavbě přehrady. Svojí vyčnívající polohou nabízí skvělé výhledy jak přes hladinu, tak na hráz.

Zahájení provozu pro veřejnost je naplánované na 29. června. Otevřeno bude vždy od středy do neděle. Ve středu a ve čtvrtek vždy mezi 12. a 16. hodinou, v pátek od 10 do 16 hodin. Víkendy budou delší, otevřeno bude od 9 do 16 hodin. Povodí Ohře také v nejbližších dnech spustí rezervač-ní systém na prohlídku hráze. Tu si bude možno domluvit také přímo na infocentru.

Cílem projektu flájského infocentra je podle Povodí Ohře zvýšení povědomí obyvatel regionu i ná-vštěvníků o historii regionu, obcí zaniklých kvůli výstavbě vodního díla Fláje, podání informací o využití vodní energie v oblasti a o zásobování vodou ve spolupráci s přehradou Rauschenbach v SRN.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru