Nahlédněte umělcům pod ruce! Plenér ukáže, jak vznikají jejich díla
Přijďte na malířský plenér v Bílině, při kterém vzniknou nové obrazy dominant a zajímavostí města a také nové dřevěné sochy do Pohádkového lesa. Foto: město Bílina
Co se chystá

Bílina - Od skici k obrazu, od kmene stromu k Bobkovi. Malířský plenér v Bílině nechá nahlédnout umělcům přímo pod ruce. Malíři z Bíliny i okolních měst zachytí na plátna dominanty a zajímavosti města, pod ostrými zuby motorových pil se budou rodit nové postavičky do pohádkového lesa.

Umělci se začnou na náměstí scházet v sobotu 22. června od 9 hodin dopoledne. „Někteří z malířů ale budou tvořit i na Kyselce, takže si lidé mohou udělat procházku a jít se podívat, jaké obrazy vznikají tam,“ pozvala organizátorka Lada Hubáčková.
Díla malířů budou vystavená od 2. července ve Výstavní síni U Kostela a v Galerii Pod Věží až do 31. července. Výstava bude prodejní.

Řezbáři z košťanské skupiny Echo budou během dne pracovat na nových postavičkách do Pohádkového lesa. „Mohu prozradit, že vytvoří Boba a Bobka, jaké budou další postavičky, uvidí lidé až na místě,“ nalákala Lada Hubáčková.

Doprovodný program začne v 16 hodin na Mírovém náměstí, kde postupně vystoupí rockový sbor Melodica, skupina Charlieho parťáci a Exit. Akci zakončí ohňová show ve 21.30 hodin. (pn)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru