Chcete se svézt tímto unikátním parním vozem z roku 1903? Bude nám jezdit doslova za rohem!
Jízda parním motorovým vozem „Komarek“ z roku 1903 . Foto: Ministerstvo kultury
Co se chystá

Chomutov - Železniční depozitář Národního technického muzea v Chomutově je zajímavým výletním cílem. V letní sezóně po čtyři dny v týdnu vítá zájemce o železniční historii. Pro návštěvníky je připraven také doprovodný program. V sobotu 24. srpna a v sobotu 7. září 2019 mají mimořádnou možnost se svézt v unikátním provozním exponátu ze sbírek Národního technického muzea – parním motorovém voze M 124.001 „Komarek“ z roku 1903.

Železniční depozitář Národního technického muzea v Chomutově se nachází v autentickém prostředí bývalého lokomotivního depa. Prohlídka na 100 kolejových vozidel různých druhů i rozchodů je zážitkem pro velké i malé návštěvníky. Velká pozornost je věnována např. lokomotivě „Albatros“ 498.106, salonním vozům nebo dieselelektrické lokomotivě 753.016-5 (T 478.3016) zvané „Brejlovec“. Na své si přijdou i odbornější návštěvníci, pro které jsou u všech vystavených exponátů připraveny podrobné informační panely.

Na konci léta pokračuje v depozitáři doprovodný program pro návštěvníky. V sobotu 24. srpna 2019 přijede v rámci akce „Z muzea do muzea“ historický vlak tažený parní lokomotivou „Papoušek“ z Muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka a zájemce bude vozit provozní exponát NTM parní motorový vůz M 124.001 „Komarek“. Další delší veřejné jízdy tohoto unikátního vozu vyrobeného v roce 1903 se uskuteční při příležitosti Dnů evropského dědictví 7. září 2019.

PROGRAM V ŽELEZNIČNÍM DEPOZITÁŘI NTM CHOMUTOV 24. SRPNA 2019:

Akce „Z muzea do muzea“: historický vlak z Muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka – více informací zde.

Jízdy vozu M 124.001 „Komarek“ ze sbírky NTM: od 12 do 16 hodin, doba jízdy v areálu depozitáře 5 minut, cena 20,- Kč, vstupenky se prodávají při nástupu do vozu.

Železniční depozitář NTM Chomutov

  • Otevírací doba: 30.3.-28.10.2019:
  • čtyři dny v týdnu, čtvrtek až neděle a státní svátky
  • od 9.00 do 17.00 hod.

Železniční depozitář Národního technického muzea se nachází v sousedství areálu depa Českých drah v Chomutově. Přístup je možný z Černovické ulice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru