Tip na netradiční návštěvu zámku: Poslední noc v srpnu budou na Stekníku hrané prohlídky
Foto: Správa státního zámku Stekník
Co se chystá

Stekník - I v letošním roce se zámek Stekník zapojí do Hradozámecké noci, tradiční akce Národního památkového ústavu, která se uskuteční v sobotu 31. srpna 2019. Můžete se těšit na netradiční večerní a noční hrané prohlídky, které vás provedou nejen napříč staletími historií památky, ale také zdejšími pověstmi ze zámku i podzámčí.

Součástí letošního programu bude i dobové taneční vystoupení z 20. let 20. století, které připomene období, kdy zámek sloužil jako diplomatická rezidence švýcarského konzula. Zažijte atmosféru do noci zahaleného zámku a kouzlo nádvoří osvíceného loučemi.

Průvodci v historických kostýmech provedou návštěvníky rozsvícenými sály, kde se odehrají scénky představující jednotlivé etapy historie památky. Budete se tak moci setkat nejen s hraběcí rodinou Kulhánků z Klaudensteina, ale také s Josefem Antonínem Korbem z Weidenheimu a jeho druhou ženou Josefou Becherovou, rodinou švýcarského konzula Gerolda Déteindra a řadou dalších postav, ať skutečných či legendárních.

Začátky jednotlivých prohlídek budou v 18, 19, 20, 21 a 22 hodin. V případě zájmu si prohlídku zarezervujte na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo telefonním čísle +420 778 486 747. Vstupné na speciální kostýmované prohlídky činí 150 korun pro dospělé, 70 korun pro děti do 15 let a 20 korun pro děti do 6 let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru