25 tipů na víkend! Nenechte si ujít závody kárek, vinobraní, stovky motorkářů či Ústí bez aut
Káry v Háji v loňském roce. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Také o víkendu 21. a 22. září se můžete skvěle bavit. V kraji se budou prohánět stovky motorkářů, v Háji u Duchcova bude závod na kárách, Romeo a Julie se budou v Kadani věšet do šál a bude toho mnohem víc.

Třeba v Ústí nad Labem si můžete neděli užívat bez aut a jezdit po městě celý den městskou hromadnou dopravou zdarma. Víkend bude ve znamení vinobraní, to bude probíhat v Kadani a také v Litoměřicích.

Podívejte se náš pravidelný přehled toho, co se o víkendu v našem kraji uskuteční

LOUNSKO

Žatec

21. ZÁŘÍ - PODZIMNÍ FARMÁŘSKÁ SLAVNOST – OD 8 DO 12 HODIN

  • Farmářské trhy se uskuteční v sobotu 21. září na náměstí Svobody v Žatci. Čekají vás stánky s regionálním a farmářským zbožím, ale i staročeská hudba, harmonikář, pouliční divadlo a budete si moci vyzkoušet i tradiční řemesla.
  • Vstupné zdarma

21. ZÁŘÍ – KVAŠ – OD 10 DO 17 HODIN

  • Zažijte rituál podzimní rovnodennosti v Archeologickém skanzenu Březno, jenž se koná v sobotu 21. září. Čekají vás ukázky vaření pravěkých a starověkých pokrmů, archeologické experimenty, výroba mouky a pečení placek, moštování ovoce, lov kamennými nástroji.
  • Vstupné dobrovolné

CHOMUTOVSKO

Chomutov

21. ZÁŘÍ – SVĚTLO NAD BUNKRY – OD 20 DO 21 HODIN

  • Celorepubliková akce, která má za cíl připomenout, největší vzepjetí našeho národa. A to po vyhlášení všeobecné mobilizace, která byla vyhlášena dne 23. září 1938. Během této mobilizace nastoupilo ke svým osádkám přes milion mužů! Tuto událost se spousta lidí po celé republice rozhodla připomenout, rozsvícením jakéhokoliv světla nad symbolem naší republikové armády a to nad pevnostmi v pohraničí i vnitrozemí. Proto i muzeum Na Kočičáku rozsvítí svou pevnost. Přijďte proto společně rozsvítit pevnost na Kočičáku či jiné objekty v okolí. Během této akce bude k vidění osvětlená pevnůstka a všichni příchozí mohou shlédnout i osvětlený interiér pevnůstky.
  • Vstupné neuvedeno

Kadaň

21. ZÁŘÍ - SVATOVÁCLAVSKÉ VINOBRANÍ V KADANI 2019 – OD 10 DO 17 HODIN

  • Jubilejní 20. ročník svatováclavského vinobraní v Kadani je za dveřmi. Organizátoři přichystali pro návštěvníky opravdu výživný program se spoustou novinek a překvapení. Vinobraní bylo zahájeno už v pátek. V sobotu vás čeká celodenní program ve Františkánu. Těšit se můžete na tombolu, fotobudku, ochutnávku vín a burčáku. Vstupné je 50 korun a v jeho ceně je zahrnuta i prohlídka kláštera. Zúčastnit se můžete i degustace vína s komentářem odborníka, prohlédnout si sklípky a podívat se, jak se vůbec hrozny zpracovávají. Chybět nebude hudba k tanci a poslechu. Zahrají kapely Vojara, Linda a Cimbálová muzika M. Broučka a také Jožka Černý se svojí cimbálovou muzikou.
  • Vstup zdarma

22. ZÁŘÍ - ROMEO A JULIE – OD 15 HODIN

  • Slavnou tragédii o nešťastném konci velké lásky dvou mladých milenců můžete zažít v neděli na Studentském náměstí v Kadani. Pojmout příběh nově a neotřele se už dnes dá po nespočtu různých inscenací jen těžko. Přesto jeden takový způsob můžete vidět. Přijďte se podívat na Shakespearovu nejslavnější hru odehranou partou potulných kejklířů a cirkusáků z divadla Chůdadlo. Místy humornou, místy srdcervoucí. Celá tragédie je odehrána pomocí závěsné akrobacie na šálách je plná žonglování, párové akrobacie a tance a je to skutečně dechberoucí podívaná.
  • Vstupné zdarma

Klášterec nad Ohří

21. ZÁŘÍ - KONCERT VŠELIJAK – OD 19 HODIN

  • Popový smíšený sbor Všelijak zahraje a zazpívá v sobotu na zámku v Klášterci nad Ohří. Vstupné neuvedeno

Mirakulum 1

MOSTECKO

Most

21. ZÁŘÍ - OSLAVY GYMNÁZIA – OD 10 DO 24 HODIN

  • Podkrušnohorské gymnázium v Mostě vzdělává mladé lidi již 100 let. A to e důvod k pořádné oslavě. Ta se budou konat v sobotu 21. září. Od 10 do 14 hodin budou probíhat prohlídky obou budov školy s kulturním programem. Od 17 hodin pak začíná slavnostní část oslav v mosteckém Repre, kde kromě projevu ředitele školy a dalších hostů vystoupí také absolvent mosteckého gymnázia Vladimír Hron nebo kapela Klub 49.
  • Vstupné neuvedeno

21. ZÁŘÍ - OSLAVY VÝROČÍ 100 LET OD ZALOŽENÍ FK BANÍK SOUŠ

  • Také fotbalový klub Baník Souš Most má v sobotu důvod k oslavě. I on slaví 100 et od svého založení. Při této příležitosti připravil zajímavý sportovně-kulturní program. V netradiční roli se v něm představí i herci mosteckého divadla. Fotbalová utkání se odehrají od 9 hodiny, od 19 hodin vás čeká vystoupení skupiny Sortiment. Těšit se můžete i na skákací hrad, zorbing, či hasičskou prezentaci JSDH Most-Rudolice.
  • Vstupné neuvedeno

21. ZÁŘÍ - OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ ČR V KICKBOXINGU – OD 10 HODIN

  • Na kickboxing zajděte v sobotu do Sportovního areálu Albrechtická Most, kde se odehraje Otevřené Mistrovství ČR v kickboxingu s mezinárodní účastí.
  • Vstupné neuvedeno

21. ZÁŘÍ - DEN OBCE ŽELENICE – OD 13 HODIN

  • Oslavy Obce Želenice se uskuteční v sobotu od 13 hodin na místním stadionu. Čeká vás Elán revival, Promile, Bourbon Acustic a další doprovodný program.
  • Vstup zdarma

21. ZÁŘÍ – MOTORKÁŘI NA BENEDIKTU – OD 14 HODIN

Klíny

21. ZÁŘÍ – STRAŠIDELNÁ LANOVKA – OD 19 HODIN

  • Zažijte již po čtvrté tajemnou atmosféru nočního lesa ve Sport areálu Klíny. Již od pátku je zde pro vás nachystána strašidelná stezka odvahy lesem se spoustou zombíků, hororových postav a strašidel, která vede dolů k lanovce, jež vás odveze zpět na kopec. Nachystány budou stánky s občerstvením a samozřejmě nebude chybět ani opékání buřtů na ohni. To vše si můžete užít za doprovodu hudebních kapel a kouzelníka Hopsíka, který se postará o zábavu pro nejmenší. Po oba dny bude akci moderovat známý youtuber Jan Michalovič. V sobotu proběhne také vyhlášení soutěže Destinační agentury a ukončení turistické sezony v Krušných horách. Bude k dispozici parkoviště i pro obytné vozy, a pokud byste chtěli ve strašidelném lese přečkat noc, bude pro Vás připraveno stanové městečko - vše pro ideální dobrodružný víkend s celou rodinou!
  • Vstupné 140 Kč, děti do 15 let 100 Kč

Litvínov

21. ZÁŘÍ – SPANILÁ JÍZDA MOTORKÁŘŮ – OD 10 HODIN

  • Na 200 jezdců na motorkách a množství partnerů se spojilo na podporu charitativní sbírky ve prospěch tří dětí. Na sobotu 21. září chystají unikátní spanilou jízdu doplněnou bohatým programem po celý den, který vrcholí afterparty. Startuje na náměstí Míru v Litvínově v 10 hodin, kde si stroje můžete prohlédnout. Motorkáři pak pokračují na mostecké 1. náměstí, kam kolona dorazí v 11,30 hodin. Kolona jezdců bude dále pokračovat ve 12,30 hodin přes České Středohoří a skončí na mostecém Benediktu, kde bud probíhat program pro dospělé i děti. Jízda zakončena v 18,00 hodin afterparty s kapelou Pipes and Pints.
  • Vstupné neuvedeno

tipy1

TEPLICKO

Novosedlice

21. ZÁŘÍ – ZÁVĚR MOTORKÁŘSKÉ SEZÓNY – OD 11 HODIN

  • New Sedlice Rebels ve spolupráci s Obecním úřadem v Novosedlicích pořádají v sobotu 21. září akci s názvem Závěr motorkářské sezóny. Akce s bohatým programem se uskuteční na křižovatce ulic Malodrážní a Hraniční od 14 hodin. Součástí bude i Spanilá jízda Novosedlicemi a blízkým okolím, která začne přesně v 13.13 a bude trvat zhruba hodinu. Od 14.30 pak odstartuje hlavní sobotní program. V něm se představí Rodeo býk, malování na obličej, řada hudebních skupin a k dispozici budou stánky s občerstvením.
  • Čeká vás i dudácko-rocková smršť Claymore, Pavel Houfek + Kryšpína, ústecký heavy-grunge The Rumble of Skull, hard rockové uskupení z Lanškrouna Regen a tepličtí Blue Rocket. V průběhu odpoledne bude probíhat již zmíněná dvoukolová soutěž o nejpomalejší jízdu na motorce a se svojí Moto trialshow vystoupí Lukáš Petráček.
  • Vstupné neuvedeno

Háj u Duchcova

21. ZÁŘÍ - KÁRY V HÁJI – OD 9 HODIN

  • Do Háje u Duchcova do ulice Ke Knížáku zajeďte na Káry v Háji. Začíná se v 9 hodin workshopem, bude se také vyrábět nová obecní kára a můžete získat informace pro výrobu té vaší. Odpoledne ve 13 hodin startuje samotný závod. Kdo nemá vlastní káru, může využít obecní káry. O doprovodný program se postará Divadlo v pytli.
  • Vstupné neuvedeno

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

21. ZÁŘÍ - MATTONI 1/2MARATON ÚSTÍ NAD LABEM 2019 – OD 15 HODIN

  • Zúčastněte se běhu, který láká tratí podél řeky Labe s výhledem na České středohoří a také industriální krajinou, z m9rového náměstí v Ústí nad Labem. Čekají vás také prezentace partnerů. Samotné závody startují Českým pohárem v Handbike, pokračují rodinným během a vše vrcholí půlmaratonem.
  • Vstupné neuvedeno

21. ZÁŘÍ - JITKA ŠURANSKÁ TRIO – OD 16.15 HODIN

  • V Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Církvicích se uskuteční v sobotu koncert Jity Šuranské a Tria hudebníků. Zahrají housle, mandolína, kontrabas a malý cimbál.
  • Vstupné neuvedeno

22. ZÁŘÍ - MEZINÁRODNÍ DEN BEZ AUT – PO CELÝ DEN MHD ZDARMA!

  • V neděli jezděte po Ústí nad Labem městskou hromadnou dopravou. Bude totiž po celý den zdarma v rámci Evropského týdnu mobility. Jde o jednorázovou akci, která bude pouze v tento den. Během celého dne bude v rámci městské hromadné dopravy v tarifní zóně 101 Ústí nad Labem přeprava osob a zavazadel zcela bezplatná.
  • Jízdenka MHD zdarma

22. ZÁŘÍ - UKONČENÍ SEZÓNY S VÍLOU MILADOU – OD 14 HODIN DO 18 HODIN

  • Na jezeře Milada se můžete přijít rozloučit se sezónou s bohatým kulturním programem. Zažijte i divadelní hrátky s vílou Miladou, letové ukázky dravců, či modelů hydroplánů, letadel a lodí, prezentaci složek IZS a další.
  • Vstupné neuvedeno

Velké Březno

21. ZÁŘÍ - ZÁMEK V KVĚTECH - JIŘINKOVÁ SLAVNOST – OD 10 HODIN

  • Prohlédněte i nejen interiér zámku, ale kochejte se i krásnou jiřinek, jichž na 60 druhů uvidíte ve vázách v interiéru zámku. Poslední prohlídka začíná v 17 hodin.
  • Vstupné 120 a 80 Kč

tipy4

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

21. ZÁŘÍ - VINOBRANÍ LITOMĚŘICE – OD D10 HODIN

  • Centrum Litoměřic opět bude patřit milovníkům vína, které zde poteče proudem. Hudba, zábava, historická scéna, víno rozlévané do skleniček nesoucích nové logo Litoměřic, žádné plastové kelímky. Takové má být letošní Vinobraní, které se uskuteční v pátek 20. a v sobotu 21. září. Oslava vína bude již tradičně podpořena slavnostním krojovaným průvodem v čele s českým králem a císařem Karlem IV. A nebude chybět ani pestrý kulturní program minimálně na pěti scénách.
  • Vstupné neuvedeno

Roudnice nad Labem

21. ZÁŘÍ – ZAŽÍT ROUDNICI – OD 10 HODIN

  • Pátý ročník pouliční slavnosti Zažít Roudnici jinak pořádá stejnojmenný spolek v sobotu 21. září od 10.00 v ulicích města. Akce se letos ponese především v cyklistickém duchu a díky novému místu konání bude rovněž poukázáno na fenomén řeky Labe. Návštěvníci se mohou těšit na program s cyklistickou tématikou, především na veřejnou pumpičku se servisním stojanem, který bude slavnostně odhalen u cyklostezky podél Labe a cyklistům bude sloužit celoročně. Akce proběhne v ulicích Nábřežní, Náplavní, Mostecká, Rybářská a částečně také na náměstí Jana z Dražic. Přijďte si zasoutěžit v rychlosti napumpování kola, ve výměně duše, dozvědět se něco o správné údržbě kola nebo se podívat na exhibici v BMX. Program zde.
  • Vstupné neuvedeno

Libochovice

21. ZÁŘÍ - RYTÍŘI NA HAZMBURKU - OD 11 HODIN

  • Tartas skupina šermu a ohně vás přenese do dob rytířů a šermířů na hradě Hazmburk. Těšit se můžete i na ohňovou show od 18 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

Budyně nad Ohří

22. ZÁŘÍ - SVATBA NA ZKOUŠKU – OD 10 HODIN

  • Svatbu si přijeďte vyzkoušet do Budyně nad Ohří do Dvoru Perlová voda. Těšit se můžete na uvítací welcome drink, budete součástí nádherného obřadu, pochutnáte si na vynikajícím servírovaném obědě, načerpáte spoustu inspirace, pobavíte se s našimi prověřenými dodavateli, kteří vám ukážou svou práci přímo v akci. Odpočinete si v zahradě při pikniku za doprovodu živé hudby a ani o tradice nepřijdete. Házení svatební kyticí nebo krájení svatebního dortu je totiž samozřejmostí.
  • Vstupné 790 Kč/osobu

Ploskovice

22. ZÁŘÍ - NA VLNÁCH NA ZÁMKU PLOSKOVICE – OD 18 HODIN

  • Koncert na zámku zažijte v Ploskovicích v neděli od 18 hodin. Nástroje Ondřeje Smeykala a Jaroslava Mugrauera v duetu NA VLNÁCH vás provedou jejich snivým světem. Uslyšíte gong, didgeridoo, africká harfa. Délka koncertu 90 min. Vystoupení vzhledem ke své velmi tiché povaze není vhodné pro děti do 7 let
  • Vstupné 250 Kč
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru