Punk i Jam Session. To bude víkend v Rokáči Vinohrady
Jam Session. Foto: Mostecký hudební spolek
Co se chystá

Most - Mostecký hudební spolek připravil na nadcházející víkend spoustu skvělé muziky. V pátek večer nás v mosteckém Rokáči Vinohrady čeká punkový koncert, na kterém vystoupí hned tři kapely: Domácí TOPUNKY, liberecká KOHOUT PLAŠÍ SMRT a z Karlových Varů přijede ADHD HELMUT. V sobotu večer bude pódium Rokáče Vinohrady patřit všem, kteří si chtějí zahrát. JAM SESSION - PŘIJĎ A HRAJ!

Pátek 27. září

KOHOU PLAŠÍ SMRT (Liberec) je kapela založená roku 1996. Jednoho dne, v nenápadně vyhlížející garáži blízko studentských kolejí, se to prostě stalo. Název byl vyřčen a osud tak zpečetěn. Po celou dobu o sobě kapela tvrdí, že hraje punk, ale vlastně ne zas tak úplně. Tu více, tu méně se v různých epizodách své existence nechala unést do žánrů tu více, tu méně příbuzných, nikdy však neopustila svou cestu, tedy hrát především to, co ji baví.

TOPUNKY (Most) Začalo to asi takhle. Rum, znuděný životem přemýšlel, co by mohl ještě tak dělat. Točení filmů je nuda, psaní knížek taky časem omrzí. A napadlo ho, že založí punkovou kapelu, protože punk to je přece síla, živel, stejně jako Rum. No ale co dál. Se španělou a houslema, což je tak jediný na co dovede hrábnout to nevypadalo růžově. A tak se de zeptat Pláničky (toho času New Age of Smokie, Black Sheeps, Ovečky a ostatní. Igloo na fčely), esi by neměl čas, třísknout si ještě trochu punku. Pláňa měl. Tchendovi jsme to suše oznámili. "Hraješ u nás v kapele basu." "Tak jo," řek Tchenda a bylo. Jaký s tim štráchy. Po pár písničkách se přidal i Šípus jako bubeník, na chvilku si to s náma zkusil Šíscha, jenomže pak jsme ukradli Meereczcka a bylo.

ADHD HELMUT je punková kapela, která jednou ovládne dosud známý vesmír, tak bacha na ně!

Sobota 28. září

Sobotní večer bude v mosteckém Rokáči Vinohrady opět patřit všem, kteří si chtějí zahrát. Na pódiu může vystoupit každý, kdo chce představit svou tvorbu, či svou interpretaci jiných autorů. Mostecký hudební spolek staví na osvědčeném newyorském modelu Greenwich Village šedesátých let, kterým prošla většina písničkářů od bezejmenných zpěváků až po osobnosti světové úrovně. Na pódiu se střídají hudebníci, každý zahraje jednu až tři písničky. Mikrofonu se může zmocnit kdokoli, kdo chce prezentovat své umění. Nesoutěží se v tom, kdo je lepší. Hrají se skladby v jakémkoliv jazyce, žánr nerozhoduje.

Pozvi kamarády, přines si svůj hudební nástroj, vyskoč na pódum a zahraj. K dispozici máš kompletní klubové vybavení:

Mikrofony, mixážní pult se zvukařem
Zpěvový aparát
Kytarové kombo Peavey TransTube Bandit 112, 100 W
Kytarové kombo Hughes & Kettner Triplex 65 W
Basová kytara Ibanez GSR 180 BK
Basové kombo Hartke Kickback 15, 120 W
Basové kombo Marshall MB 35 W
Bicí Ashton
Stage piano Thomann SP-320

V průběhu večera si můžeš pohovořit s aktivními muzikanty a hudebními pedagogy. Rokáč Vinohrady, sobota 28 září od 20:00, vstupné dobrovolné. Přijď a hraj!

Další program Rokáče Vinohrady:

Pátek 4. října - ABRAXAS - český rock již od roku 1976. 43 let na scéně, 43 písní.
Sobota 5. října - KOLA DOKOLA - stoner rock z Bíliny + TREPIFAJXL (Kadaň)
Pátek 11. října - ZDARR - otevřená akustická fúze + DON BON
Pátek 18. října - PAROLET (Plzeň) - čtyři zubaři a dva internisté hrají Jasnou páku a Hudbu Praha
Sobota 19. října - LED ZEPPELIN S.R.O. (České Budějovice)
Pátek 25. října - SEVEN (České Budějovice) + MIDDLEDARK (Plzeň)
Sobota 26. října - THE MOST METAL SHOW: Sixth Dimension, Sectesy, Bloodcreek
Pátek 1. listopadu - IN THE NAME OF COBAIN - NIRVANA TRIBUTE
Pátek 8. listopadu - TOTÁLNÍ NASAZENÍ + VISION DAYS (Slaný)
Sobota 9. listopadu - MARTIN RUFER QUARTET (Most)
Pátek 15. listopadu - METALLICA CZECH REVIVAL (České Budějovice)
Pátek 22. + sobota 23. listopadu - Festival MOST FOR MUSIC
Pátek 13. prosince - VLTAVA (Praha)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru