Vánoční tradice v Oseku si můžete dopřát už tento víkend
Dílničky pro děti nebudou chybět ani letos.
Co se chystá

Osek – Tradiční vánoční trhy spojené s ukázkou starých českých řemesel v Informačním centru Osek a v areálu oseckého kláštera bývají hojně navštěvované zájemci nejenom z Oseka, ale i z okolních měst. Letos se konají tuto sobotu a neděli, 7.-8. prosince. Ten, kdo už má na uvedený víkend program, nemusí věšet hlavu. Osecké vánoční trhy si může dopřát ještě o následujícím víkendu, 14.-15. prosince.

Zahájení akce se uskuteční v sobotu 7. prosince v 10 hodin a zpestří ho vystoupení dětí z domu dětí a mládeže. V malé galerii se pak v průběhu dne k překvapení dětí objeví opožděný Mikuláš. V programu nebudou ani letos chybět dílničky pro nejmenší, kde si děti mohou vyzkoušet svoji zručnost při vyrábění vánočních ozdob, různých dekorací, perníčků a podobně. Zájemci se mohou podívat na ukázky starých řemesel, budou mít možnost pouštět lodičky ze skořápek po vodě, atmosféru podtrhne vůně svařeného vína a živá hudba. Návštěvníci dostanou také možnost vytvoření vlastního aranžmá Betléma.

V neděli 8. prosince obohatí program vánočních trhů dvě představení pohádky s názvem Vánoce u Ježků v podání Divadla Krabice Teplice. První začne v 11 a druhé ve 14.30 hod. Po oba dny bude v areálu k dispozici občerstvení, ale také stánkový prodej s tradičními rukodělnými výrobky. Vybrat si návštěvníci mohou z keramiky, textilních doplňků, dekorací a pořídit tak na poslední chvíli chybějící vánoční dárky. V malé galerii se jako obvykle bude péct cukroví a vánočky. Vánoční tradice v Oseku můžete navštívit v sobotu i v neděle od 10 do 17 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru