Robert Nebřenský ze skupiny Vltava. Zdroj: Mostecký hudební spolek
Co se chystá

Most - Mostecký hudební spolek připravil na nadcházející víkend dva skvělé koncerty. Těšte se na Vltavu a Janis Joplin Revival.

Pátek 13. prosince: Česká poezie - světová hudba! Je jen málo kapel, jejichž písničky zná téměř každý. VLTAVA je bezesporu jednou z nich. Jejím zakládajícím a ústředním členem, frontmanem a autorem naprosté většiny repertoáru je herec, básník, zpěvák a kytarista Robert Nebřenský. Vltava je považována za jednu z nejoriginálnějších českých rockových skupin. Je pro ni typická kompoziční nápaditost, složitá a pestrá instrumentace a básnické, někdy až surrealistické texty. Jedním z poznávacích znamení je také osobitý pěvecký projev Roberta Nebřenského. Tvorba kapely vtipně kombinuje všemožné rockové a popové styly a často se pohybuje na hraně parodie. První koncert kapely se uskutečnil 15. listopadu 1986.

Rezervace vstupenek na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Uveďte jméno, datum koncertu, počet osob a telefonní kontakt. Poté si lístky vyzvednete v den konání koncertu od 19:00 do 19:30.

Sobota 14. prosince: Janis Joplin byla jednou z nejvýznamnějších představitelek hudby 60. let 20. století, tedy období hudby hippies. Její význam nepochybně spočívá v novátorském přístupu „bílé holky“ k rhythm&bluesové hudbě, poněvadž nikdo z bělošské komunity nezpíval blues tak jako ona. Určitou paralelu s ní můžeme v posledních letech najít u Amy Winehouse, která stejně jako Janis patří do Klubu 27. Její hudební kariéra začíná roku 1962, kdy se stává členkou tria The Waller Creek Boys. O rok později se stěhuje do San Franciska, kde vystupuje a zpívá po klubech mj. s Jormou Kaukonenem, pozdějším členem Jefferson Airplane. Ovšem se zpěvem chce skončit a projevuje zájem o studium, proto se v roce 1966 vrací domů. Zpěv jí ale chybí, a tak se téměř záhy vrací do San Franciska a nastává zlom v její hudební kariéře, stává se členkou Big Brother & The Holding Company, se kterou v roce 1967 velmi úspěšně vystupuje na festivalu v Monterrey. Diváci jen hledí s otevřenou pusou, jak „si ta bílá holka dává blues“.

Její odkaz si připomeneme s rockovou skupinou JANIS JOPLIN REVIVAL a českou "Joplinkou" Táňou Poláčkovou. Říká si "zpěvačka písní" a je vystudovaná zootechnička. Včas pochopila, že je lepší křičet do mikrofonu, než být na poradách o zvýšení dojivosti, a o rock´n´rollovém životě by mohla přednášet na univerzitě. Spolupracovala např. s Krausberry a občas vystupuje se svým bratrem Petrem Poláčkem, znamým ze Superstar. Kromě Joplinky se věnuje poloakustickému projektu Maňana.

Další program Rokáče Vinohrady:

Pátek 20. prosince - VÁNOČNÍ BESÍDKA CUMBALU
Středa 25. prosince - WANASTOVI VJECY REVIVAL + KOČIČÍ HLAVY
Čtvrtek 26. prosince - OVEČKY A OSTATNÍ + PRŮSER + MALOMOCNOST PRÁZDNOTY. Vyprodáno!
Pátek 3. ledna - JAM SESSION - Přijď a hraj!
Pátek 10. ledna - KHARGADOS + MIDDLEDARK
Pátek 17. ledna - Punkový festival, den první: ZNOUZECTNOST + DO ŘADY!
Sobota 18. ledna - Punkový festival, den druhý: EVAKUAČNÍ VÝTAH + SFK + LEGALIZACE
Pátek 21. ledna - PETRA BORNEROVÁ TRIO + BB BAND

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru