VIDEO: Docela velké divadlo Litvínov funguje v nouzovém režimu on-line
Foto: Docela velké divadlo
Co se chystá

Litvínov - Litvínovská scéna, zasažená stejně, jako všechna ostatní divadla v republice, vládou nařízeným nouzovým stavem, se nevzdává. Desítky zrušených, v lepším případě přeložených představení, samozřejmě soukromému divadlu budou v rozpočtu chybět. Důležitý je ale také kontakt s diváky a ten si divadlo ve třetím tisíciletí zachovává elektronicky. Poměrně brzy po vyhlášení opatření totiž začali herci živě streamovat některá pohádková představení na facebookový profil divadla a setkalo se to s velkým úspěchem.

Stejně jako zpěváci a kapely streamují svou muziku po internetu, každou středu, pátek a neděli, vždy od 16:00 hodin se na facebookovém profilu Docela velkého divadla můžete kouknout na nějaké představení, zabavit unuděné děti některou z pohádek, či jiných představení. Čtou se pohádkové knížky a k tomu hrají loutky. Hraje se online, bez roušek, ale po internetu a tedy bezpečně a hygienicky. Nahraná videa zůstanou na profilu divadla po celou dobu nouzového stavu.

Další podobnou aktivitou jsou i youtube záznamy, naposledy byla uveřejněna absurdní komedie Za úplňku a to díky laskavému svolení autora hry Roberta Geislera. Režisér inscenace Jurij Galin, umělecký šéf Docela velkého divadla Litvínov své svolení poskytl celkem pochopitelně. Všechny konkrétní informace jsou k nalezení na facebooku DVD Litvínov.

https://www.youtube.com/watch?v=EDyFXegay98

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru