Zoopark otevírá! Vstupenky je třeba koupit po internetu. Uděláte to takto
Vstup do zooparku bude možný pouze přes turnikety na základě online vstupenky. Foto: Zoopark Chomutov
Co se chystá

Chomutov - Po šesti týdnech nuceného uzavření se chomutovský zoopark znovu otevírá lidem. Bude to však za podmínek daných vládou, návštěvníci proto musí počítat s řadou omezení. První a zásadní se týká už nakupování vstupenek, které musí probíhat výhradně elektronicky.

Prodej na pokladnách je zakázaný, pracovníci zooparku proto společně s dodavatelskou firmou rychle přes víkend zprovoznili portál pro nákup elektronických vstupenek.

„Připravovali jsme ho na spuštění později, ale když vláda změnila své rozhodnutí, vše jsme uspíšili, abychom mohli areál pro veřejnost otevřít hned v pondělí,“ říká Věra Fryčová, ředitelka zooparku.

Lidé si lístky mohou koupit přes odkaz na webových stránkách zooparku. Po zaplacení jim na e-mail přijde potvrzení s QR kódem, který stačí přiložit ke čtecímu zařízení u vstupních turniketů. „Může to být buď na vytištěné vstupence nebo na mobilním telefonu,“ upřesňuje Fryčová. Návštěvníci by poté neměli vstupenky vyhazovat nebo mazat, aby se dostali přes elektronické turnikety zpět. Případně mohou využít mechanické jednosměrné brány.

Kdo nestihne koupit elektronickou vstupenku z domova, toho navedou reklamní panely u obou vstupních bran. Na nich budou opět QR kódy, které po načtení do chytrého telefonu navedou návštěvníky na objednávkový portál. Z domova i na místě bude možné koupit všechny druhy vstupenek, od jednotlivých přes rodinné až po permanentky.

Permanentky vám vymění za nové

Speciální opatření pak zoopark přijal pro držitele současných permanentních vstupenek, které QR kód nemají. „Už od pondělí budeme stávající permanentky u vstupu vyměňovat za nové. Bude to však možné pouze na dolní pokladně u restaurace Tajga,“ upozorňuje ředitelka.

Také při procházkách po areálu je třeba dbát na opatření, kterými vláda podmínila otevření zoologických zahrad. Budou například zavřené vnitřní expozice, stále platí nutnost nosit roušky či udržovat určené rozestupy. „Na vše budeme upozorňovat na cedulích po celém areálu a prosíme návštěvníky, aby pokyny dodržovali,“ dodává ředitelka Věra Fryčová.

Zoopark Chomutov se pro veřejnost zavřel po vládním zákazu 16. března. Nejprve vláda naplánovala otevření zoologických zahrad na 25. května, ve čtvrtek ale ohlásila změnu a povolila zahradám otevřít dřív, ovšem za stanovených podmínek. „Pro nás všechny je to nezvyklá situace a chápeme, že dodržet všechny pokyny bude někdy komplikované nebo nepochopitelné. Nicméně otevíráme zoopark proto, abychom nabídli lidem místo pro odpočinek, relaxaci, únik z unavující domácí izolace. Pojďme si tu možnost v klidu užít a respektujme podmínky i sebe navzájem,“ dodává Fryčová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru