Od pátku si můžete prohlédnout na kole nebo pěšky Oboru Fláje
Foto: archiv Obory Fláje
Co se chystá

Teplicko, Mostecko – Stejně jako v předchozích letech, také letos se pro veřejnost otevře na několik dní brána flájské obory. Možnost vstupu budou mít zájemci už tento pátek, 3. července, po dobu následujících pěti dní, tedy do úterý 7. července.

Dny otevřených dveří se konají denně od 10 do 15 hodin. Oboru Fláje si mohou zájemci prohlédnout pěšky, případně ji projet na kole. Turisté i cyklisté by ale neměli odbočovat z vyznačených cest, aby nedocházelo k poškozování vegetace a plašení zvěře.

Flájská obora je určená k chovu jelení zvěře. Se svoji nadmořskou výškou téměř 850 metrů nabízí velmi zajímavé, místy až drsné scenérie krajiny Krušných hor. Obora začíná v jižní části Flájské přehrady. Na západní straně její hranice kopíruje silnici, která vede z Flájí na Klíny. Na jihu pak protíná Šumný důl a na východě se dotýká hranic teplického okresu.

Jestliže nestíháte letní termín, například kvůli dovolené, nevěšte hlavu. Obora Fláje se pro veřejnost otevře letos ještě dvakrát. Další termín je naplánovaný od 26. do 29. října a poslední pak od 14. do 17. listopadu. Tedy na podzim, kdy obora nabídne bonus v podobě úchvatné přírodní nostalgie.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru