Láká vás Itálie a její kuchyně? Přijďte na kulinářskou show Vladimíra Šmejkala do Bilbo šmak
Přijďte na kulinářskou show Vladimíra Šmejkala do Bilbo šmak.
Co se chystá

Most - Bilbo šmak chystá lákavou akci pro všechny milovníky dobrého jídla. Do provozovny na třídě Budovatelů přijede vyhlášený kuchař Vladimír Šmejkal. Ten patří mezi českou kuchařskou elitu, vařil pro šlechtice, diplomaty, české i zahraniční celebrity. Jeho dobroty ochutnali i Chuck Norris, Mick Jagger, či Michael Jackson.

Vladimír Šmejkal předvede v Bilbo šmak dobroty z italské kuchyně. Tvořit kulinářské speciality bude přímo před vašimi zraky. Poznáte, jak Italové připravují těstoviny, zeleninové saláty, jak si hrají s masem, nebo jak připravují polévku.

Proč se v Bilbo šmak pro tuto akci rozhodli? „Letošní léto nebylo pro cestování zrovna ideální. Spousta lidí odložila své dovolené v zahraničí na neurčito, nebo raději cestovala po vlastech českých. S cestováním v zahraničí je určitě spojena i příležitost ochutnat jídlo z jiné země. Proto jsme si řekli, že Itálii tak trochu přeneseme k nám. Tedy její kuchyni. Pro tuto příležitost jsme oslovili jednoho z nejpovolanějších, vyhlášeného českého kuchaře Vladimíra Šmejkala. Naši zákaznici mohou v naší restauraci zažít skvělou kulinářskou show a pomyslně se prostřednictvím svých chuťových pohárků přenést do slunné Itálie “ uvádí Tereza Woznicová z Bilbo šmak.

2909smejkalclanek

Vladimír Šmejkal je špičkový šéfkuchař a gastro poradce a právem patří mezi kuchařskou elitu v České republice. Má exkluzivní kulinářskou praxi z Ministerstva zahraničních věcí, připravoval pokrmy pro vládní i zahraniční představitele a diplomaty, zvali si ho na bankety na zahraniční ambasády, vařil ve špičkových zahraničních restauracích a hotelech, jeho kuchařský um okusila nejedna česká i zahraniční celebrita i někteří šlechtici. Vařil pro krále Filipa VI. Španělského, kyperského prezidenta, pro Michaela Jacksona, Micka Jaggera, Ornellu Muti, Chucka Norrise a další osobnosti. Jídlo chystal i po boku Van de Perra - osobního kuchaře belgického krále. Vladimír Šmejkal se specializuje na vysokou a zážitkovou gastronomii, moderní gastronomii, fine food, originální a kreativní tvorbu receptů, vaření z lokálních surovin místních dodavatelů a tvorbu receptů z archivů i přes 100 let starých. Poskytuje gastro poradenství pro restaurace a hotely, zajišťuje TOP catering a akce pro VIP, vládní a zahraniční klientelu. Kromě české kuchyně skvěle ovládá právě italskou, ale i rakouskou, tyrolskou, staročeskou i prvorepublikovou. Peče si vlastní domácí pečivo a chléb.

Akce „Za italskou kuchyní do Itálie nemusíte“ proběhne 5. října v době od 11 do 15 hodin v Bilbo šmak na adrese třída Budovatelů 3068 v Mostě. Akce se může zúčastnit každý, vstup je zdarma.

Jaké dobroty z italské kuchyně se budou připravovat?

Například těstoviny :

- Čerstvé těstoviny s pestem z pečených paprik a sušených rajčat, rukola, parmazán
- Čerstvé těstoviny s bazalkovým pestem / možné v kombinaci s kuřecím prsem z grilu

Dále nabídka a la minute:

- Rajčatový salát s chlebem panzanela, různé druhy barevných rajčat, pečená žlutá paprika, rukola a dresink z červeného octa

Z kuchyně:

- kuřecí prsa ala picata milanese - rajčatová omáčka, těstoviny a kuřecí smažené maso v parmazánovém těstíčku

Nesmí chybět ani polévka:

- krémová polévka z pečených paprik a rikoty

Z grilu budete moct ochutnat:

- Vepřové scalopine s bílým vínem, domácí rozmarýnová focacia a caponata

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru