Divadelníci si upravili Harryho Pottera! Přijedou k nám s chytlavou absurdní parodií
Foto: OZ Artefakt
Co se chystá

Ústí nad Labem – Knihy o čarodějnickém učni se dočkaly slavného filmového zpracování, Harry Potter ale bude nyní k vidění i v českých divadlech. A to jako parodie Riddikulus!

Přeměny známého příběhu se chopili mladí divadelní stíhači a kulturní platforma OZ Artefakt, jež nabízí příležitosti studentům, absolventům múzických umění a čerstvým talentům. Jejich hlavními zaklínadly jsou humor a melodie, výsledkem je chytlavá parodie. Vidět ji můžete 25. listopadu od 19 hodin v Ústí nad Labem v Domě kultury ve Velké Hradební ulici. Pozor! Představení není vhodné pro diváky do 15 let!

Čeká nás „bláznivý let světem Harryho Pottera“. Sedm knih plných dobrodružství zhuštěných do jednoho představení je nejen poctou fenoménu jedné generace, ale i zábavnou a laskavou karikaturou v podání mladých divadelníků. Naši tři hrdinové – Harry, Ron a Hermiona – budou kličkovat v labyrintu oblíbených scén a přeskakovat pohyblivá příběhová schodiště. „Představení Riddikulus je úplně zjevná parodie na celosvětově známý kult Harryho Pottera, a to na kompletně celou tuto ságu – všech 8 filmů a 7 knih,“ říká režisér inscenace Pavol Viecha a ve zkratce přibližuje děj představení. „Příběh je o třech kamarádech (jelikož v naší inscenaci vystupují jen tři herci), kteří v úvodu představení zjistí, že jeden z nich vůbec nezná příběh Harryho Pottera. Toto samozřejmě považují za prohřešek vůči společnosti a rozhodnou se mu přehrát celý ten příběh, od prvního dílu až po poslední, přičemž se samozřejmě objeví i nějaké problémy.“

Čekejte neočekávané a hůlky mějte vždy připravené! Ochutnali byste lektvar od barmana Snapea? Dokázali byste si představit Harryho a Draca jako kamarády? Podívali byste se, jak tancuje Voldemort? A co tak rap battle mezi Bellatrix a Ronem? Pro všechny, jež milují neobyčejný kouzelnický příběh a nebojí se z něj utahovat, jsme připravili jedinečné divadelní představení!


  • Režie: Pavol Viecha
  • Text: Pavol Viecha, Martin Krč
  • Dramaturgie: Martin Krč
  • Hrají: Katarína Gurová, Peter Pavlík a Kristóf Melecsky
  • Scéna, kostýmy: Dorota Volfová
  • Hudba: Andrej Majerčík
  • Produkce: Zuzka Lobotková
  • 25. 11. (čtvrtek)
  • Start: 19:00 hod.
  • Místo: Dům kultury, Velká Hradební 19 400 01 Ústí nad Labem
  • Vstupenky: bit.ly/RiddikulusUNL
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru