13 tipů na víkend! Přinášíme velký přehled zajímavých akcí z celého regionu
V Litvínově bude v neděli na náměstí Food Festival. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj - Přinášíme velký přehled víkendových akcí v našem regionu. Čekají vás velikonoční jarmarky, otevírání zoo, zajímavé výstavy v muzeu, ale třeba také festival dobrého jídla. Kam vyrazíte?

Mostecko

Velikonoční jarmark v Mostě

Na mosteckém 1. náměstí začal Velikonoční jarmark. Stánky na mosteckém náměstí v centru města budou otevřeny každý den od 10 do 18 hodin. Kromě občerstvení tu budete moci koupit velikonoční pomlázky, kraslice a další dekorace. Chybět nebude také dětský kolotoč a ohrádka se zvířátky. Přijdete se podívat?

Street Food Festival v Litvínově

Nebo dorazíte v neděli do centra Litvínova, kde se bude konat festival jídla a pití? Můžete se těšit na belgické hranolky, rolovanou zmrzlinu, sladkou pochoutku churros, autentickou jamajskáou kuchyni, indonéský stánek, preclíky, ale třeba i křupavý hmyz.

Výstava kraslic v Mostě

Zveme vás v sobotu 9. dubna do mosteckého muzea do velikonočně vyzdobené expozice Krušnohorských řemesel s výstavou velikonočních kraslic z obsáhlé soukromé sbírky. Mostecké paličkářky vystavují paličkovanou krajku s jarními motivy a od 14 do 17 hodin předvedou návštěvníkům paličkování. Přijďte s dětmi přivítat jaro! Těšíme se na vás.

Ústecko

Velikonoce v Zubrnicích

Velikonoční lidové zvyky přiblíží celý víkend vždy od 9 do 16 hodin ukázkou zdobení kraslic tradičními technikami (škrábání vajíček, drátování, zdobení voskovou batikou aj.) Ve světnicích zavoní mazanec a jarní nádivka. Z připraveného proutí si lze uplést vlastní pomlázku. Připravují se úkoly a divadlo pro rodiny s dětmi. S vítáním jara pomůžou folklórní soubory, které vynesou Moranu.

Děčínsko

Zoo Děčín startuje sezonu

Děčínská zoologická zahrada zahájí druhou dubnovou sobotu svou v pořadí již 73. návštěvnickou sezónu. Příchozí čeká odpoledne plné zábavy s názvem Startujeme! Zoo při něm návštěvníky seznámí s novinkami, které pro letošní rok chystá. „Příchozí pozveme na společnou procházku po zoo a představíme jim plány na novou výstavbu, rekonstrukce, ukážeme zbrusu nové sociální zařízení a představíme i letos narozená mláďata nebo pohovoříme o druzích, které chceme chovat nově,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Navíc bude slavnostně otevřena nová naučná stezka „Souboje na rohy“, která představí rozdíly mezi kopytníky, kteří na svých hlavách nosí rohy nebo parohy. Program odpoledne doplní několik aktivit pro děti - velikonoční soutěže na tzv. relaxační louce nebo pohádka v podání Štěpánčina divadélka – Jak se slonovi splnil sen, která začne v 15.00 hodin v amfiteátru. O pohodovou náladu se během odpoledne postará i hudební skupina U-Style. Akce s názvem Startujeme! začíná v děčínské zoo v sobotu 9. dubna 2022 ve 14 hodin.

Litoměřicko

Tržnice Zahrady Čech v Litoměřicích

34.ročník jarní prodejní výstavy se koná na litoměřickém výstavišti do neděle 10. dubna. Výstava Tržnice Zahrady Čech nabídne návštěvníkům oblíbený tradiční sortiment jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí, zahradní technika, zahradní nábytek, hnojiva, postřiky, potraviny, přírodní léčiva a řadu dalšího. První jarní výstava je zaměřena na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Výstava probíhá v pěti dnech od 6. do 10. dubna a otevřeno bude denně od 9 do 17 hodin.

Lounsko a Žatecko

Sázení stromů v Klůčku

V sobotu 9. dubna od 13 hodin se koná akce Sázení stromů v lese. Jde o společné vysazování stromků pro budoucí generaci. "Je to iniciativa zastupitele Hodiny, který tuto akci spustil před asi třemi lety. Vše organizuje a připravuje," řekl místostarosta Žatce Radim Laibl. Vysazovat se bude tisíc stromků, zhruba 30 cm vysokých a jedná se o buky. "Vysazujeme stromky 2x ročně, tedy na jaře a na podzim. Od ředitele městských lesů dostaneme určenou lokalitu, stromky a pomáháme se sázet," dodal Laibl. Na akci se vždy sejde 50-60 dobrovolníků. Po vysázení stromků si všichni opečou buřty u ohně za zvuku kytary. Tím to ale nekončí! Jednou za rok se dobrovolníci sejdou a jdou se podívat na vysázené stromky, jak se jim daří.

Jarní jarmark v Lounech připravil program i pro děti

Jarní jarmark bude v sobotu od 9 do 16 hodin v bývalé malé tržnici v ulici Jakoubkova v Lounech. Trhu se zúčastní více jak 20 stánkařů, kteří nabídnou nejrůznější velikonoční zboží. Programem doprovodí dopoledne A. Binerová a J. Vorel, odpoledne vystoupí J. Stehlík a Z. Sochrová. Dále se můžete těšit na sklářskou dílnu a budou připraveny dílničky pro děti. Upozornění pro řidiče: Během trhů bude uzavřena část ulice Jakoubkova (úsek Česká - Na Valích v čase od 06:00 do 18:00 hodin).

Velikonoce na dobových pohlednicích v lounském muzeu

Výstava v lounském muzeu nabízí pestrý výběr velikonočních pohlednic od konce 19. století po 80. léta 20. století. Kromě toho, že připomíná velikonoční zvyky, ukazuje také pojetí nejoblíbenějších lidových a nejdůležitějších křesťanských svátků v různých historických obdobích. Perličkou jsou medailony s pohledy od našich známých umělců, např. Josefa Weniga, Cyrila Boudy, Marie Fischerové-Kvěchové, Josefa Lady nebo Zdeňka Milera. Muzeum je otevřeno v sobotu i v neděli od 10 do 17 hodin.

Chomutovsko

Klášterecká divadelní jařina nabídne napínavou komedii pro celou rodinu

Již tradiční akce Klášterecká divadelní jařina proběhne v Kulturním centru v Klášterci nad Ohří. V sobotu nezapomeňte na nejslavnějšího detektiva v dějinách! Sherlock Holmes - Zrození zla, je napínavá komedie pro celou rodinu. Slavný detektiv se svým nerozlučným přítelem očistí anglický venkov od zločinných záměrů jednoho z nejrafinovanějších padouchů. Součástí představení je stínové divadlo a doprovází jej živá hudba. A to vše v podání Suchdolského divadla! Začátek je v 19:30 hodin.

Chomutovské muzeum vás zavede do počítačového pravěku

Chcete se podívat a osobně si vyzkoušet, na čem se pracovalo a hrálo v úplném pravěku počítačové techniky? Máte rádi počítačové hry a zajímá vás, jak to všechno začalo? Jestli ano, výstava Retrogaming je právě pro vás jako ušitá! Na výstavě uvidíte počítače, herní konzole, staré časopisy, zapomenutá datová média (kazety, diskety) a mnoho jiného, a to od samotných počátků až do 90. let 20. století. Naprostým unikátem je pravé „pařanské doupě“, kde si děti i dospělí budou moci na dobových počítačích a herních konzolích zahrát stovky her. Mezi nimi jsou i opravdové klasiky, například doomovky, Pac-Man, Prince of Persia, Lemmings a další. Muzeum v budově historické radnice je v sobotu otevřeno od 13 do 17 hodin.

Karlovarsko

V Becherově vile bude velikonoční dílna

V neděli 10. dubna se v Becherově vile v Karlových Varech uskuteční velikonoční dílna s názvem Betonové kraslice. Přijďte si vytvořit zajímavou dekoraci inspirovanou aktuální výstavou. Na akci, která začíná od 14:30 hodin, je nutná rezervace na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo na telefonním čísle 734 788 029.

Navštivte jarmark věnovaný svátkům jara v chebském muzeu

Muzeum Cheb připravilo pro své malé i velké návštěvníky tradiční velikonoční jarmark. Ve výstavních prostorách muzejní expozice bude připraveno několik zastavení věnovaných tradičním řemeslům a rukodělné výrobě. Aby se návštěvníci také aktivně zapojili do dění, budou si moci některé řemeslné činnosti vyzkoušet. Například paličkování, rozmanité výzdobné techniky pro velikonoční vajíčka, pletení pomlázek a košíků či tradiční předení na kolovratu. Chybět nebudou ani ukázky oblíbených technik práce s papírem. Na místě bude také možné si výrobky a dekorace zakoupit. Velikonoční jarmark se koná v sobotu 9. dubna od 10 do 17 hodin v chebském muzeu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru