17 tipů na víkend! Přehlídka malých tryskáčů, slavnosti ve městě, na zámku i zřícenině
Užijte si volné dva dny. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Chcete víkend strávit ve společnosti nadšenců do tryskových modelů letadel, při adrenalinovém závodě, ochutnáváním vín a jídla či při slavnostech ve městě nebo na malém soukromém zámku? Přinášíme patnáct tipů na víkend z Ústeckého kraje a dva těsně za jeho hranicemi na Karlovarsku. Užijte si volné dva dny!

Mostecko

Degustační akce

21. 5. 2022 8:00 - 18:00, Most - Chrámce

  • České vinařství Chrámce pořádá Den otevřených dveří. Okoštovat můžete více jak 50 vín různých ročníků. Těšit se můžete například na košer vína, oranžová vína či třemi medailemi oceněné Rulandské modré, ročník 2018 NEŠAMA, výběr z hroznů a další.
  • Vstup: neplatí se

Jarmark

21. 5. 2022 10:00 - 17:00, Most - Javorová ulice

  • Jarmark pro vás připravili v obchůdku s bylinkami Pomoc z přírody a v kavárně s dětským koutkem Majlisa. Odehrávat se bude na prostranství před nimi a nabídne na 40 různých prodejců. Součástí bude i tzv. SWAP neboli výměnný obchod.
  • Vstup: neplatí se

Den pro celou rodinu s MP Most

22. 5. 2022 13:00 - 16:00, Dětské dopravní hřiště v Mostě

  • Městská policie Most si pro Vás připravila ukázky činností bezpečnostních složek, hry a soutěže pro děti, foto koutek či taneční vystoupení. Akce se odehrává na Dětském dopravním hřišti AMK SHD Most, které naleznete v ulici Zdeňka Fibicha.
  • Vstup: neplatí se

Hudební minifestival

22. 5. 2022 15:00, Radniční park

  • V 15:00 vystoupí Nina Rosa, slovenská houslistka a zpěvačka. Doprovodí ji špičkový akordeonista Michal Mihok a neméně výborný kytarista Tony Dlapa. V 16:00 vystoupí žáci ZUŠ F. L. Gassmanna v Mostě. V 17:00 hodin Tribubu - kvartet hudebníků ze Španělska, Anglie, Pobřeží Slonoviny a Německa.

Živá zahrada

22. 5. 2022 od 10 do 17 hodin, zámek Korozluky

  • Pohádková neděle plná loutkových divadel, tvorby a zábavy. Výtvarné dílny, ukázka tanců, stánkový prodej, historické pouťové atrakce a hry pro děti.
  • Vstupné: děti 60 Kč, dospělí 80 Kč

Teplicko

Muzikál na zřícenině

20. 5. - 22. 5. 2022, zřícenina hradu Sukoslav

  • Na zřícenině hradu Sukoslav – Kostomlaty pod Milešovkou se hraje původní český muzikál Jakoubek. Zveme posluchače na nevšední zážitek v přírodním prostředí romantické zříceniny. Jednotlivá představení se hrají: sobota 21. 5. od 15.00 a od 19.00 hodin (večerní představení) a v neděli 22. 5. pak od 14.00 hodin. Vstupenky lze zakoupit přímo na místě. Občerstvení zajištěno. Pokud nemáte ještě typ na zajímavý výlet, určitě si toto výjimečné představení plné písní a rytířských soubojů nenechte ujít.
  • Vstupné činí 150,- Kč (děti do 15 let 10,- Kč).

Tryskoví modeláři

21. 5. 2022 od 10 hodin, letiště Suché

  • Příznivce modelů letadel určitě přiláká akce na letišti v Suchém u Modlan. V 10 hodin tu začne Jet Meeting Suché 2022, na kterém se setkávají piloti atraktivních modelů tryskových letadel.

Chomutovsko

Chomutovské slavnosti

21. 5. 2022 10:30, městský park

  • Dvoudenní Chomutovské slavnosti v letošním roce připomenou 770. výročí první písemné zmínky o Chomutovu. Zajímavou novinkou v programu bude vědomostní kvíz pro týmy z řad občanů města. Návštěvníci se mohou těšit na rytířské turnaje či hudební vystoupení. Hostem slavností bude herec Václav Vydra, který se ujme moderování slavnostního zahájení v 10:30 hodin. Podrobný program celých slavností naleznete zde.
  • Vstupné: zdarma

Festival vína

21. 5. 2022 12:00, zámek Červený Hrádek

  • V sobotu se na zámku Červený Hrádek uskuteční historicky první ročník festivalu vína. Návštěvníkům se představí 16 pečlivě vybraných vinařství výhradně z České republiky. Součástí akce bude také food zóna s nabídkou dobrého jídla a doprovodný kulturní program. Programem bude provázet moderátor Luděk Holý a someliér Zdeněk Kintr. Více jsme psali zde.
  • Vstupné: zdarma

Food festival

22. 5. 2022 10:00, Mírové náměstí

  • Na Mírovém náměstí v Kadani bude již čtvrtý ročník Food Festivalu. V rámci Food festivalu do Kadaně opět zavítají známí kuchaři v čele s Tomášem Kalinou. Z řad celebrit přislíbil svou účast David Suchařípa. Můžete se těšit na ukázky světových kuchyní a mnoho dalšího. Součástí festivalu budou i prodejci různých druhů občerstvení. Podrobnější info zde.
  • Vstupné: zdarma, 290 kč za Food kartu

Lounsko a Žatecko

Oslava výročí elektřiny

21. 5. 2022 13:00, Velemyšleves

  • Výročí „100 let od zavedení elektřiny“ oslaví tento víkend v obci Velemyšleves, a to v sobotu 21. května. Připraven je bohatý program pro děti i dospělé. Akci zahájí Mše svatá v kostele sv. Antonína ve Velemyšlevsi od 13 hodin, hlavní program pak startuje hodinu poté. Na co se můžete těšit? Program zde: http://www.e-lounsko.cz/zpravy/co-se-chysta/211946-ve-velemyslevsi-oslavi-100-let-od-zavedeni-elektriny-program-nadchne-deti-i-dospele
  • Vstupné: zdarma

Oslavy založení SDH v Žatci

21. 5. 2022 10:00, náměstí Prokopa Velkého a Kapucínská zahrada v Žatci

  • Zajímá vás práce hasičů nebo technika, se kterou vyrážejí na zásahy? Pak máte jedinečnou příležitost tohle všechno vidět zblízka. A nejenom to! Připravený je i další doprovodný program pro malé i velké návštěvníky. Děti si užijí například skákací hrad, dospělí zase můžou shlédnout ukázky výcviku psů nebo zásah Vězeňské policie.
  • Vstupné: není uvedeno

Žatecký bazar

21. 5. 2022 9:00 – 13:00, Náměstí Svobody 9, Žatec

  • Máte přebytky ze zahrádky a chcete je prodat? Máte doma věci, které už nepoužíváte a rádi byste je vyměnili nebo darovali? Vyrábíte nebo tvoříte zajímavé produkty? Nebo naopak něco sháníte nebo si chcete udělat jen tak radost hezkou věcí? Pak zavítejte na žatecký bazar. Pomůžete tak obnovit tradici sobotních trhů v podloubí na náměstí.
  • Vstupné: zdarma

Ústecko

Léto na Střekovské náplavce

21. 5. 2022, Ústí nad Labem, Kolocafé

  • V sobotu je tu Den s Cepíkem. Hudebně se tento rok začíná 10. června s Nepitch Band a hned na to zahrají opět FRIDRICH & FRIDRICH. Během prázdnin uslyšíte Šavlozubý ponožky, Markétu a Janka, a letos nově kapelu Holborn Stereo A celé leto bude ukončovat Točílas. Pro děti má Cepík opět připravená divadelní představení i zdravé mlsání.

Děčínsko

Adrenalin Challenge Race

22. 5. 2022, Děčín, Smetanovo nábřeží

Městské slavnosti v Děčíně pokračují tento víkend. V neděli se na Smetanově nábřeží odstartuje adrenalinový závod pro dospělé, svoji kategorii budou mít i děti. Čtvrtstoletí téhle ojedinělé adrenalinové akce v Děčíně se slaví v příštím roce, tudíž letos máme ideální příležitost se na tohle grandiózní výročí připravit. U toho v žádném případě nesmíte chybět, bude to pořádná jízda od první minuty!

Karlovarsko

Ztracený poklad

21. 5. 2022 10:00, Horní Hrad

  • Velkou hradní hru pro malé dobrodruhy s názvem Ztracený poklad si připravil na sobotu Horní Hrad u Stráže nad Ohří. Vyřešíte záhadu pokladu ztraceného v čase? Přijďte se o to pokusit v čase od 10 do 17 hodin. Připraven bude doprovodný program v podobě šermířských a divadelních vystoupení.
  • Vstupné: Dítě 130 Kč, dospělý 200 Kč, rodina 550 Kč

Slavnost květů

21. 5. 2022 12:00, zámek Valeč

  • Obec Valeč a státní zámek Valeč vás srdečně zvou na Slavnost květů, která proběhne v krásném areálu zámku a můžete se těšit na vystoupení dětí MŠ a ZŠ Valeč, prohlídky multimediálních expozic zámku a lapidária, program pro děti (dílničky, divadla, soutěže), pivní slavnosti s hudbou u pivovarských sklepů, stánkový prodej či lunaparky. Podrobný program zde.
  • Vstupné: zdarma
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru