Janov zažije druhý ročník Ghettofestu. Z vyloučené lokality bude místo pro zábavu
Loňský festival v Janově. Zeď je hned veselejší. Foto: archiv / MY Litvínov
Co se chystá

Litvínov - Spolek MY Litvínov s přáteli ze Sousedského domu Libuše na sobotu 25. června připravuje druhý ročník Ghetto festivalu, který by měl na jeden den proměnit sídliště z vyloučené lokality na místo, kam za zábavou zajedou i přespolní.

Návštěvníky čeká o dost bohatší program, než tomu bylo první rok. Hlavní hvězdou hudební scény je známý raper Indy z uskupení Indy a Witch. Ke slyšení toho bude ale daleko víc. Pořadatelům se podařilo na akci oslovit hudebníky rozdílných žánrů a na chuť si tak přijde opravdu každý. Na akci uslyšíme romský čardáš v podání Duelu Trmice, nebo také příjemné písně od Dominika Hanzy. Hudební stage však ovládne s přehledem RAP. Kromě již zmíněného Indyho budou na akci vystupovat i mladé naděje z beatboxových workshopů, které v Sousedském domě Libuše realizuje multitalentovaný Seyn, janovští B.D.C. Crew, chanovští Chanov Brooo, nebo talentovaný Brian Tyran se svým Winnyl a Quid.

Mezi umělci však nebudou zdaleka jen hudebníci. Na festivalu se předvedou více než dvě desítky streetartistů z celého Česka, kteří vyzdobí sídliště graffiti tvorbou a to hned na třech místech zároveň. Mezi nejvýraznější jména rozhodně stojí za zmínku Genoe, Robot - X 8203, uskupení Frncz, Real 143 nebo TFAOBA2. Ani na graffiti scéně nebudou chybět lidé z místních street-art workshopů.

V chill out zóně proběhne interaktivní divadlo utlačovaných, a na školním hřišti se pořadatelé postarají o zábavu pro děti v podobě soutěží, které bude organizovat předsedkyně krajského Výboru pro národnostní menšiny Karolína Žákovská. Pokud už nejste spokojeni se svým účesem, tak festival rovněž nabízí možnost nechat si upravit vlas i vous od místního barbera a pokud vám ze všeho toho dění vyhládne, tak vaše chuťové pohárky uspokojí Gringo z Mammaracha.

Událost začíná od 10:00 (street art), hudební program od 15:00. Konec je plánován na 21:00. Festival je součástí dlouhodobého projektu spolku, který podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. Dalšími donory jsou Ústecký kraj a Pantograff art store.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru